Начало » Разни » COVID-19 » Свещеник „стреля“ със светена вода от водно пистолетче (VIDEO)

Свещеник „стреля“ със светена вода от водно пистолетче (VIDEO)

70-годишният свещеник Тимъти Пелц (храм Свети Амвросий, Грос Поинт Парк, САЩ, Римокатолическа църква – Бел. Doxologia INFONEWS) от Мичиган стана истински хит в социалните мрежи с оригиналния си начин на раздаване на благословия по време на пандемията от новия коронавирус, съобщава американският телевизионен канал Channel 7.

В желанието си да спазва мерките за социално дистанциране, свещеникът пръска вярващите със светена вода от пластмасово водно пистолетче.

Снимките, публикувани на страницата на енорията във „Фейсбук“, показват, че свещеникът носи маска за лице, визьор ръкавици и Библия, докато извършва служба пред поклонници, спрели с колата си край него.

Да, свещеник Тим използва пластмасов пистолет, пълен със светена вода„, се казва в страницата на енорията във „Фейсбук“.

Неочакваната популярност зарадва приятно отеца, който казва, че се гордее със своя „откачен ум“, както и със своите сънародници и общността в този американски щат.

Първоначалната ми идея беше да направя нещо за децата от енорията“, каза Пелц пред BuzzFeed.

„Те чакаха Великден, който беше различен от всички предишни. Затова си помислих какво друго мога да организирам и същевременно да спазвам всички норми и социалното разстояние“, каза Пелц, който след това стига до заключението, че би било добре за хората, ако той ги благословява със светена вода от водно пистолетче.

За да се увери, че всичко е наред, той казва, че се е консултирал с приятел, който е лекар в бързата помощ на град Детройт.

Източник: Агенция Фокус

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal