Свещената Митрополия на Тива и Левадия ще сътрудничи със сдружение на Свещената Атинска Архиепископия за изграждането на детска ясла и градина

На снимката: (от ляво надясно) Митрополитът на Фтиотида г-н Симеон и Митрополитът на Тива г-н Георгий

Превод: Йордан Георгиев

Църквата продължава да прокарва път и да предлага проекти на любовта за обществото като цяло, отделяйки специално внимание и грижа на малките деца, като помага на родителите в правилното им възпитание чрез създаването на детски ясли. По този начин, Църквата инвестира в младостта, бъдещето на Родината и нашето общество.

По-конкретно, на 22 май в петък в кабинета на Свещената Митрополия на Тива и Левадия (Еладска Църква) в град Левадия беше подписан специален нотариален акт между Високопреосвещения Митрополит на Фтиотида г-н Симеон, който е зам.-председател на Сдружението за общественополезна дейност с наименование „ЗАЩИТА НА МАЙЧИНОТО ДЕЛО НА СТАМАТИС И ЕЛЕНИ ВАФИАДАКИС“ на Свещената Архиепископия на Атина и Високопреосвещения Митрополит на Тива и Левадия г-н Георгий, с който се предоставя недвижим имот от Свещената Митрополия на Тива и Левадия в Дилеси горепосоченото Сдружение, което да изгради детска ясла и градина.

Този проект ще започне да се реализира скоро чрез съответните действия и грижа на Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II.

Нашият Пастиреначалник г-н Георгий прие в кабинета на Свещената Митрополия на Тива и Левадия с добре дошъл, с радост и с любов в Господа Високопреосвещения Митрополит на Фтиотида г-н Симеон. Двамата Архиереи са духовни чеда на Блаженейшия Архиепископ на Атина и на цяла Гърция г-н Йероним. Те си пожелаха този проект да бъде реализиран по-скоро и да го подарят на децата и родителите от района се казва в съобщението на Свещената Митрополия на Тива и Левадия.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Θηβῶν καὶ Λεβαδεῖας


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal