Начало » Новини » Свещената Архиепископия на Крит предупреди недисциплинираните клирици, които не изпълняват наложените мерки, че ще бъдат наказани

Свещената Архиепископия на Крит предупреди недисциплинираните клирици, които не изпълняват наложените мерки, че ще бъдат наказани

Превод: Йордан Георгиев

От Свещената Архиепископия на Крит (полуавтономна Църква към Вселенската Патриаршия – Бел. прев.) заявиха, че всяко едно недисциплинирано поведение на клирик, който действа автономно и извън указанията, които е издала, ще бъдат взети необходимите мерки.

В днешното си комюнике Архиепископията на Крит, което изпрати на всички Свещени Обители и Енории в своя диоцез (остров Крит и малките островчета около него), отбелязвайки, че „всяко друго самочинно действие или автономен избор, което се извършва без разрешение или санкция на Архиепископията“, ще бъдат взети незабавни мерки, т.е. наказания за провинилия се клирик.

Комюнике на Свещената Архиепископия на Крит

«Свещената Архиепископия на Крит обявява, че е изпратила на всички Свещени Обители и Енории в нейния диоцез, мерките за фукционирането на Свещените Храмове, съгласно указанията на Свещения Епархийски Синод на Църквата в Крит и на Гръцката Държава.

Всяко друго самочинно действие или автономен избор, което се извършва без разрешение или санкция на Свещената Архиепископия на Крит ще бъдат взети незабавни мерки, където е необходимо».

Ἀνακοίνωσις τῆς Ἱεράς Ἀρχιεπισκοπῆς Κρῆτης * Комюнике на Свещената Архиепископия на Крит 18/05/2020

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal