Свещената Архиепископия на Крит предупреди недисциплинираните клирици, които не изпълняват наложените мерки, че ще бъдат наказани

Превод: Йордан Георгиев

От Свещената Архиепископия на Крит (полуавтономна Църква към Вселенската Патриаршия – Бел. прев.) заявиха, че всяко едно недисциплинирано поведение на клирик, който действа автономно и извън указанията, които е издала, ще бъдат взети необходимите мерки.

В днешното си комюнике Архиепископията на Крит, което изпрати на всички Свещени Обители и Енории в своя диоцез (остров Крит и малките островчета около него), отбелязвайки, че „всяко друго самочинно действие или автономен избор, което се извършва без разрешение или санкция на Архиепископията“, ще бъдат взети незабавни мерки, т.е. наказания за провинилия се клирик.

Комюнике на Свещената Архиепископия на Крит

«Свещената Архиепископия на Крит обявява, че е изпратила на всички Свещени Обители и Енории в нейния диоцез, мерките за фукционирането на Свещените Храмове, съгласно указанията на Свещения Епархийски Синод на Църквата в Крит и на Гръцката Държава.

Всяко друго самочинно действие или автономен избор, което се извършва без разрешение или санкция на Свещената Архиепископия на Крит ще бъдат взети незабавни мерки, където е необходимо».

Ἀνακοίνωσις τῆς Ἱεράς Ἀρχιεπισκοπῆς Κρῆτης * Комюнике на Свещената Архиепископия на Крит 18/05/2020


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews