Румънският президент изпрати послание до Румънския Патриарх Даниил

Автор: Doxologia INFONEWS

На 20 май 2020 г. президентът на Румъния Клаус Йоханис изпрати послание до Негово Блаженство Патриарха на Румъния г-н г-н Даниил. За това съобщава Basilica.ro.

Искам да изкажа искрените си съболезнования на Ваше Блаженство, на височайшите Йерарси на Православната Църква в Румъния и членове на Свещения Синод, както и на благочестивите вярващи в Архиепископията на Сучава и Ръдъуц за упокоението на Негово Високопреосвещенство Архиепископ Пимен. Това е време на скръб за цялата Румънска Църква и за всички вярващи, които са пребивавали под омофора на Високопреосвещения Архиепископ Пимен.

Като дълголетен и грациозен Архипастир, Негово Високопреосвещенство щедро се раздаваше за Църквата и за своите събратя. Той посвети своя мисионерски труд за запазване на румънската идентичност.

Говорейки за личността на починалия, държа да отбележа, че чрез молитва и подкрепа за онези, които са в затруднено положение, и чрез помощ за онези на фронтовата линия, Румънската Патриаршия непрестанно учавства в националните усилия за борба с пандемията.

Убеден съм, че и занапред, при мъдрото предводителство на Ваше Блаженство, Православната Църква в Румъния ще бъде опора на нашето общество, съчетавайки пастирската си мисия с грижата за защита на своите вярващи и Йерарси, за по-скорошното връщане на Румънската държава към нормалното ѝ състояние.

Искрени съболезнования! Бог да упокои душата на Архиепископ Пимен!“ – се казва в посланието на президента на Румъния г-н Йоханис.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎