Разпространяват се компроматни снимки на Костомукшския Епископ Игнатий от Руската Църква |18+

Автор: Doxologia INFONEWS

Писма и фотографии, свидетелстващи за начина на живот на Костомукшския и Кемски Епископ г-н Игнатий (Тарасов) и Армавирския и Лабинския Игнатий (Бузин) от Московската Патриаршия, които на 18 май 2020 г. бяха временно отстранени съответно от управлението на Костомукшска Митрополия и Армавирската Митрополия, бяха широко разпространени в мрежата в началото на май 2020 г.

Сред материалите има подробни разкази, снимки с пикантно съдържание и доказателства за активния хомосексуален живот на клириците на Митрополията. От друга страна, привържениците на двамата Епископи твърдят, че компроматите са „поръчани“ от негов недоброжелател, който иска да премахне Архиерея от Катедрата, а някои снимки съдържат елементи на монтаж.

Бивш иподякон, който живее в къща в близост до Катедралния Храм в Костомукша, разказва за системното пиянство на Епископ Игнатий и на други млади хора, за „пияни литургии“ с използването на нецензурна лексика, пушене на цигари и нелегално варене на алкохол, запои, гей оргии, използване на „административен ресурс“ и техники за психологическа манипулация по отношение на подчинените.

В мрежата е публикувана и частната кореспонденция със Свещеномонаха Алексей (Примакин), благочинен в Лоухския район. По-рано, през 2017 г., беше публикуван подробен разказ на бившите приятели на отец Алексия за начина му на живот, придружен със снимки, потвърждаващи този разказ.

Известният Епископ Игнатий Тарасов, още на неговата хиротония студенти от Духовната Академия са викали „анаксиос (недостоен)“ и публично са го обвинили в пянство и открит хомосексуализъм. В хомосексуализъм уличават и Епископ Игнатий Бузин, според информацията на ahilla.ru.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal