Първа смърт от коронавирус в резиденцията на Московския Патриарх Кирил | РПЦ продължава да крие мащабите на заразяването с Covid-19 сред свещениците

Превод: Соня Димитрова
В четвъртък на 50 години почина ­типикаря (разпоредителят на службите) на Московския Даниловски Ставропигиален мъжки Монастир, Йеродякон Дмитрий (Сергей Николаев).
Работната група при Патриарха съобщи, че Йеродияконът е бил заразен с коронавирус, съобщава Главком.
Дмитрий е бил съставител на сборника «Псалтир и канони, четени за починалите», публикуван в Монастирското издателство «Даниловски благовисник».
В Даниловския Монастир се намира резиденцията на Патриарха и Синода, както и Синодалният отдел за външни църковни отношения на Московската Патриаршия.
Владимир Легойда, глава на Синодалния отдел на РПЦ за връзки с обществеността и медиите, заяви, че слуховете, че църквата криела мащабите на заразяването с коронавирусна инфекция сред свещениците, били неоснователни, съобщават руските медии. Според него броят на заразените свещеници не е по-висок, отколкото сред лекарите и полицаите.
Към 12 май Русия е на второ място в света по брой заразени.
Руските медии съобщават, че от началото на епидемията в Русия са потвърдени общо 232 200 заразени с коронавирус, а само за последните 24 часа са регистрирани 10 899 нови инфекции.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal