Проф. Елени Ямарелу: Този, който ще се причасти няма да се зарази с коронавирус | Аз ще се причастя в неделя на 17 май 2020 (VIDEO)

Превод: Йордан Георгиев

На 14 май 2020 г. професорът по патология на инфекциозните заболявания, паразитология и вирусология г-жаЕлени Ямарелу заяви за пореден път своето убеждение в предаването „Αταίριαστοι“ по гръцката обществена телевизия TV ΣΚΑΪ, че коронавирусът не се предава чрез Божественото Причащение.

В предаването г-жа Ямарелу заяви категорично, че в Неделя на 17 май 2020 г. ще отиде на църква и ще се причасти. Това ще бъде първата отслужена Божествена Литургия в Гърция със съучастието на вярващите християни след два месеца. Досега Божествените Литургия бяха отслужвани при затворени врата, без съучастието и присъствието на вярващия народ.

«Който отива да се причасти, независимо дали вярва или не вярва, съучаства в Тайнството. Следователно, няма опасност да се зарази с коронавирус, както и от някакъв друг микроб. Тук знаете ли, че когато сме имали прокажени в Гърция, свещениците са причастявали прокажените и след това са причастявали другите и никой никога не се е заразил?»

Тя отново повтори, че този вярващ, който вярва и се причасти няма да се зарази с коронавирус, «но това не означава, че той няма да отиде някъде другаде на следващия ден, където ще се зарази с коронавирус, и така може да обвини Светото Тайнство за това», подчерта проф. Ямарелу.

«Това е нещо, което надхвърля нашия разум, виждания и мисли», добави проф. Елени Ямарелу.

На въпроса са двамата водещи дали може да преодолее и нашето здраве професор Ямарелу отговори: «Със сигурност и нашето здраве. Предпазва те, но не предпазва твоето здраве при разговори и контакти».

Тя отговори и на въпроса за възраженията на някои нейни колеги по отношение нейната позиция за Божествената Евхаристия, отговаряйки така: «понеже става въпрос за Тайнство, опасенията на науката не са валидни».

«Тук в Тайнството не са валидни опасенията на науката. Това е значението на Тайнството. Това значение е над науката и въздейства върху науката. Следователно, или вярваш, че съучастваш в най-великото Тайнство и не страдаш от нищо, или не отиваш да се причастиш, ако се страхуваш», заяви г-жа Елени Ямарелу.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal