Професорът по вирусология Йоргос Сурвинос: Църквата в Гърция допринесе за ограничаване разпространението на вируса

Превод: Йордан Георгиев
Начинът за предаване на вируса е конкретен и това научно не се променя дори и за Божественото Причащение“, заяви по-рано на 06 май 2020 г. професорът по клинична вирусология и член на Управителния Съвет на Националната организация за обществено здраве (ΕΟΔΥ)* г-н Йоргос Сурвинос в централната информационна емисия новини по ΑΝΤ1 в отговор на зададения въпрос от водещия г-н Никос Хадзиниколау „Може ли да се хване вирусът чрез Божественото Причащение?“.
Попитан да коментира въпроса с Божественото Причащение, г-н Сурвинос подчерта, че „научните факти остават същите. Начинът на предаване на коронавируса става по въздушно-капков път и това е нещо, което не се променя“. На г-н Хадзиниколау професор Сурвинос категорично заяви, че „научното мнение в международен план е това“.
Професорът по Вирусология като се позова на отварянето на храмовете в следващите дни за вярващите, отбеляза, че „аз съм сигурен, че всички ще съдействат, така че да нямаме нови огнища на вируса, които евентуално ще бъдат провокирани от навалицата в свещените места за почитание“.
Г-н Сурвинос, коментира и позицията на Еладската Църква за пандемията като отбеляза, че „Църквата допринесе най-много за ограничаване разпространението на вируса в обществото“. В заключение той каза, че „ограничителните мерки, които бяха приети дадоха своя положителен резултат“.
Източник:  Ορθοδοξία INFO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal