Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Гърция » Президентът на Гърция г-жа Сакеларопулу: Самоконтролът на Църквата има важна роля в здравната криза | VIDEO

Президентът на Гърция г-жа Сакеларопулу: Самоконтролът на Църквата има важна роля в здравната криза | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев
Президентът на Гръцката Република г-жа Екатерини Сакеларопулу оцени високо позицията на Църквата в периода на здравната криза, която преживяхме.
Г-жа Сакеларопулу на срещата с министър-председателя на Гърция г-н Кириакос Мицотакис, която се състоя в Президентския Дворец на 04 май 2020 г., спомена всички онези, които с отговорната си позиция са допринесли за ограничаването на разпространението на вируса.

Самоконтролът на Църквата има важна роля в този кризисен момент. В действителност всички. Мисля, че всеки от своето място се отличи с най-доброто, което може да покаже…“, заяви Президентът на Гърция.
Г-н Кирикос Мицотакис уведоми г-жа Президента за развитието на ситуацията с коронавируса, вкл. за положителните резултати, за всички взети мерки, както и за преминаването в следващата фаза от справянето с тази пандемия като заяви: „Радвам се, че ви посещавам г-жо Президент. Това е за първи път. Дойдох за да Ви уведомя за развитието на всичко свързано с коронавируса… Гръцките граждани бяха изключително дисциплинирани и приеха с голяма отговорност всички наложени мерки. Отсега насетне предлагаме да се носи маска от нашите съграждани, след като излязат от своите домове…“.
Благодаря много г-н Министър-председателю, радвам се много, че Ви приех тук. В първата фаза на тази криза забелязах много положителни неща. Гърция стана пример за всички държави в света, както се вижда и от публикациите в чуждия печат, защото бяха спасени много човешки животи… Самоконтролът на Църквата има важна роля в този кризисен момент…“, отговори г-жа Сакеларопулу.
Кириакос Мицотакис накрая заяви: „Ние успяхме, защото имаше доверие между институциите и доверие на гражданите към това, което правим всички заедно…(синергията и симфонията между Държава и Църква в борбата срещу коронавируса и защитата на човешкото здраве и живот – Бел. прев.)“.
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal