Празникът на Светите Константин и Елена в Свещената Митрополия на Лангадас | СНИМКИ & VIDEO

Превод: Йордан Георгиев

Центърът на празненствата в Свещената Митрополия на Лангадас, Лити и Рендини тази година по случай празника на Светите Константин и Елена беше великолепният, едноименен и празнуващ Храм в малкото градче Ассирос, където Празничната Вечерня на 20 май 2020 г. и Празничната Божествена Литургия на 21 май 2020 г. възглави Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Лангадас г-н Йоан.

В края на Божествената Литургия Митрополит Йоан награди с офикия „протопрезвитер“ предстоятеля на празнуващия Храм в Ассирос отец Констандинос Гуньотис.

В своята проповед Митрополитът на Лангадас заяви, че „майките трябва да следват примера на Света Елена, а тези, които имат власт да почерпят опит и да се просветят от великия образ на Свети Константин“.

Негово Високопреосвещенство поздрави и Архиерейския наместник в Ассирос, протопрезвитера на Вселенския Престол отец Александрос Филиос, всички ефимерии и останалите клирици в  наместничеството.

Тази година Лития със Свещените Мощи и Светата Икона на Светиите нямаше заради извънредните обстоятелства по време на пандемията, а богослуженията бяха отслужени съгласно всички изисквания и указания, определени от компетентните власти и съответното законодателство.

Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - Άσσηρος 20_21 -.05 - 2020


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎