Празникът на Светите Константин и Елена в Патриаршеската Вселенска Катедра във Фенер | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев

Всесветейшият Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей в памет на Светите, всеславни, велики, венчани за Бога и равноапостолни царе Константин и Елена възглави днес в четвъртък на 21 май 2020 г. Божествена Литургия в Патриаршеския Храм на Свети Георги.

След края на Литургията, Всесветейшият Патриарх отиде в Свещената Обител на Живоприемния Източник във Валукли (Балъклъ), където на гроба на своя предшественик блаженопочившия Патриарх Константин VI отслужи Трисагий за упокоение на неговата душа.

Важно е да се припомни, че вечнопаметният Патриарх Константин е бил на Патриаршеския Престол само за четирийсет и три (43) дена през 1924-1925 г., преди да бъде сметнато, че трябва да бъде сменен и да бъде принуден да напусне Константинопол, за да се установи в крайна сметка до края на своя живот в Неа Филаделфия, Атина.

Снимки: Никос Мангинас | Вселенска Патриаршия

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο

От Doxologia INFONEWS напомняме, че в Патриаршеския Храм на Свети Георги във Фенер служат и пеят само клириците от Патриаршеския Двор и съучастват в богослужнията основно служителите от Патриаршеската администрация.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal