Послание на Александрийския Патриарх към Президента на Египет Абдел Фатах Ел-Сиси по случай Рамазана

Превод: Йордан Георгиев

Послание на Александрийския Патриарх към Президента на Египет Абдел Фатах Ел-Сиси по случай Рамазана

По повод приключването на свещения месец Рамазан, искам да отправя  своите братолюбиви пожелания от дълбините на своето сърце към нашите съграждани мюсюлмани от благословената земя на Нил и към мюсюлманите от целия арабски свят.

Макар тази година човечеството да беше подложено на изпитание и все още да търпи изпитанието от пандемията на Covid-19, заради който стотици наши ближни загубиха живота си в тази неравна борба, все пак като немощни хора, но вярващи в грижата на Човеколюбивия Бог, не спираме да се молим ден и нощ, за да се върне човечеството отново към нормалността и да царуват на земята мирът, радостта и надеждата.

Поздравявам и искам да изкажа своите благопожелания към Негово Превъзходителство Президента на Арабската Република Египет г-н Абдел Фатах Ел-Сиси за мерките и инициативите, които предприе за да опази здравето на нашите съграждани, понеже здравето е най-ценното благо, което Бог е дарил на човека. Поздравявам и египетските  държавни органи, както и болничния персонал за справяне с тази несправедлива криза, за предоставеното спасително лечение на болните наши ближни.

Лично пожелавам на Негово Превъзходителство г-н Президента и на миролюбивия народ на Египет, Всемогъщият Бог да защити всички нас от всяко злощастие и да ни дари със здраве и мир по своята богата милост.

Папа и Патриарх на Александрия и на цяла Африка

ТЕОДОР II

От Великия Град на Александрия

22 май 2020 г.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal