Поклонението пред тленните останки на Сучавския Архиепископ Пимен в запечатан ковчег | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

Вярващите могат да се сбогуват с Архиепископа до петък в 12:00 ч., когато ще се отслужи и Опелото за него.

Припомняме, че Архиепископ Пимен, поради усложнения след заразяване с коронавирус, и след втори инфаркт, се престави в Господа на 20 май 2020 г. около 00:50 ч.

Запечатаният ковчег с тялото на блаженопочившия Архиепископ на Сучава г-н Пимен пристигна късно вечерта в сряда в Монастира на Свети Новомъченик Йоан Трапезундски от Аспрокастро (Свети Йоан Нови от Сучава).

Десетки свещеници чакаха пристигането на катафалката на главния път преди Монастира от двете страни. На пътя имаше цветя и запалени свещи. В Монастира запечатаният ковчег беше посрещнат от Молдовския и Буковински Митрополит г-н Теофан, който в момента е наместник на овдовялата Катедра на Сучава и Ръдъуц.

Според указанията на Митрополит Теофан, до 10 души имаха право да влизат в Монастира, а в Храма до 5 души едновременно, където бяха нетленните останки на Архиепископ Пимен. Поклонението става на отстояние от запечатания ковчег.

Умоляваме свещениците и вярващите да разберат и да осъзнаят, че пространството е ограничено, така че да спазват необходимите правила“, се казва от пресслужбата на Архиепископията на Сучава и Ръдъуц.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal