Община Килелер в Гърция прехвърли Свещеното Поклонническо място на Свети Николай Вуненски на Свещената Митрополия на Тесалиотида

Превод: Йордан Георгиев

Един висящ от години въпрос беше решен чрез сътрудничеството между Свещената Тесалиотидска и Фанариоферсалска Митрополия, а именно въпросът със собствеността на Свещеното поклонническо място на Преподобномъченик Николай Вуненски.

Беше подписан договор за дарение в Община Килелер, според който Община Килелер прехвърля собствеността на Поклонническото място на Свещената Тесалиотидска Митрополия (чиято катедра е в град Кардица – Бел. прев.).

Съответният договор беше подписан от Високопреосвещения Митрополит на Тесалиотида и Фанариофарсалон г-н Томотей, председател на Управителния комитет на Свещеното Поклонническо място и г-н Атанасиос Насякопулос, кмет на Килелер. На съответната площ, която е спомената в договора е построен от най-стари времена едноименният (приземен) Свещен Храм на Преподобномъченик Николай Вуненски, както и помощните сгради.

След подписването на договора кметът заяви, че е решен със съгласието на местната общност на Вунена окончателно и безвъзвратно дългогодишният висящ проблем относно собствеността на недвижимия имот, който се намира в границите на местната общност в Община Килелер. Кметът благодари на Негово Високопреосвещенство за отличното ниво на сътрудничество, както и за искреното му желание да допринесе за решаването на дългогодишния проблем.

Високопреосвещеният Митрополит изказа своето задоволство от прекратяването на тази висящност като благодари на г-н кмета и на членовете на Общинския съвет и председателите, бивши и настоящи на общността на Вунена за искреното сътрудничество, което доведе до уреждането на собствеността на Свещеното Поклонническо място. Този въпрос за собствеността на мястото беше уреден с подписването на договора и беше приключен с неговото узаконяване. С това последно действие, процедурата по прехвърляне на собствеността на Свещената Митрополия на Тесалиотида и Фанариоферсалон приключи.

На подписването на договора присъстваха председателят на ΔΕΥΑ адвокат Ахилеас Вардакулис, юрисконсултът на Общината г-жа Елисавет Лимниду и нотатирусът г-н Христос Цямурас.

Източник: Ἱερά Μητρόπολις Θεσσαλιῶτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων


Снимки от Свещеното Поклонническо място на Преподобномъченик Свети Николай Вуненски

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal