Начало » Новини » Светът » Община Килелер в Гърция прехвърли Свещеното Поклонническо място на Свети Николай Вуненски на Свещената Митрополия на Тесалиотида

Община Килелер в Гърция прехвърли Свещеното Поклонническо място на Свети Николай Вуненски на Свещената Митрополия на Тесалиотида

Превод: Йордан Георгиев

Един висящ от години въпрос беше решен чрез сътрудничеството между Свещената Тесалиотидска и Фанариоферсалска Митрополия, а именно въпросът със собствеността на Свещеното поклонническо място на Преподобномъченик Николай Вуненски.

Беше подписан договор за дарение в Община Килелер, според който Община Килелер прехвърля собствеността на Поклонническото място на Свещената Тесалиотидска Митрополия (чиято катедра е в град Кардица – Бел. прев.).

Съответният договор беше подписан от Високопреосвещения Митрополит на Тесалиотида и Фанариофарсалон г-н Томотей, председател на Управителния комитет на Свещеното Поклонническо място и г-н Атанасиос Насякопулос, кмет на Килелер. На съответната площ, която е спомената в договора е построен от най-стари времена едноименният (приземен) Свещен Храм на Преподобномъченик Николай Вуненски, както и помощните сгради.

След подписването на договора кметът заяви, че е решен със съгласието на местната общност на Вунена окончателно и безвъзвратно дългогодишният висящ проблем относно собствеността на недвижимия имот, който се намира в границите на местната общност в Община Килелер. Кметът благодари на Негово Високопреосвещенство за отличното ниво на сътрудничество, както и за искреното му желание да допринесе за решаването на дългогодишния проблем.

Високопреосвещеният Митрополит изказа своето задоволство от прекратяването на тази висящност като благодари на г-н кмета и на членовете на Общинския съвет и председателите, бивши и настоящи на общността на Вунена за искреното сътрудничество, което доведе до уреждането на собствеността на Свещеното Поклонническо място. Този въпрос за собствеността на мястото беше уреден с подписването на договора и беше приключен с неговото узаконяване. С това последно действие, процедурата по прехвърляне на собствеността на Свещената Митрополия на Тесалиотида и Фанариоферсалон приключи.

На подписването на договора присъстваха председателят на ΔΕΥΑ адвокат Ахилеас Вардакулис, юрисконсултът на Общината г-жа Елисавет Лимниду и нотатирусът г-н Христос Цямурас.

Източник: Ἱερά Μητρόπολις Θεσσαλιῶτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων


Снимки от Свещеното Поклонническо място на Преподобномъченик Свети Николай Вуненски

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal