Начало » Други изповедания и религии » Други религии » Ислям » Няма да има мюсюлманска молитва на площада пред Храма на Света София в Константинопол

Няма да има мюсюлманска молитва на площада пред Храма на Света София в Константинопол

Автор: Йордан Георгиев

В крайна сметка, първата мюсюлманска молитва след отварянето на джамиите в Турция няма да бъде реализирана на площада между Величествения Патриаршески Храм на Света София и синята джамия в Константинопол, както беше обявено.

Припомняме, че на 27 май 2020 г. самият ръководител на дирекцията по вероизповедните въпроси (Дианет) на Турция г-н Али Ербас обяви, че ще има такава молитва между Храма на Света София и синята джамия. Но след международната вълна от недоволство днес изненадващо същият заяви, че „може би ще реализираме петъчната молитва на площада и в дворното място на джамията Султан Ахмет през следващите седмици или дори по-късно„ без обаче да даде обяснения за тази промяна.

Организирането на мюсюлманската молитва на площада пред Света София предизвика много реакции по света и беше отчетено като директна провокация към християнския свят, тъй като ще съвпадне и с годишнината от падането на Константинопол от османците.

Източник: Πρώτο ΘΕΜΑ

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal