Начало » Новини » Светът » Нов презвитер в Свещената Митрополия на Лангадас

Нов презвитер в Свещената Митрополия на Лангадас

Превод: Йордан Георгиев

На 24 май 2020 г. Високопреосвещеният Митрополит на Лангадас, Лити и Рендини г-н Йоан служи на Утренята и възглави Божествената Литургия в Свещения Храм на Преподобни Порфирий Кавсокаливит в района на Ираклион (Лангадас) на Неделя на Слепия.

По време на Божествената Литургия Високопреосвещеният ръкоположи в Презвитер дякон Пантелеймон Карацлис, който е женен и баща на едно дете, завършил Политически науки в Солунския университет и който служи в Свещената Митрополия на Лангадас като клирик без възнаграждение по смисъла на статута на държавен служител.

Преди хиротонията, Високопреосвещеният Митрополит г-н Йоан се позова на Евангелската притча и на нейните послания, отбелязвайки, че истинското изповедничество, което трябва да имаме, за да приемем Иисус Христос в нашия живот е непрекъснато да очакване в нашия живот Светлината на Възкресението по примера, както определено е живял и Преп. Порфирий Кавсокаливит. Едновременно с това, той се обърна към ръкоположения презвитер със съвети, отечески думи за любовта и поучения относно създаденото от Бога Тайнство Свещенство като духовни напътствия в новото му свещеническо поприще.

Πρεσβύτερον Χειροτονία π. Παντελεήμονος Καράτσαλη - Κυριακή του Τυφλού _ I.N.Οσίου Πορφυρίου Ηράκλειο Λαγκαδά
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal