Начало » Други изповедания и религии » Други религии » Ислям » Нова провокация от Ердоган: Утре ще бъде прочетен текстът на падането на Константинопол и ще има молитви в Света София | VIDEO

Нова провокация от Ердоган: Утре ще бъде прочетен текстът на падането на Константинопол и ще има молитви в Света София | VIDEO

Автор: Йордан Георгиев

Утре ще бъде прочетен текстът на падането на Константинопол и ще има молитва в Света София. Ще изживеем радостта на завладяването от нашия народ заедно с тези планирани изяви. Почитаме ветераните, мъчениците и нашите герои, особено Фатих Султан Мехмет Хан“, заяви турският президент Реджем Тайип Ердоган.

Турският президент не изясни точно къде ще бъде мюсюлманската молитва в Храма на Света София или в нейното дворно пространство? И в двата случая, това е сериозна провокация към милиони християни по света.

Припомняме, че днес по-рано ръководителят на дирекцията по вероизповедни въпроси на Турция (Дианет) г-н Али Ербас заяви, че промяня мястото на официалната мюсюлманска молитва от площада пред Величествения Храм на Света София в джамията на Султан Ахмет в следващите седмици или по-късно.

Самият Али Ербас на 27 май 2020 г. заяви, че иска мюсюлманската молитва да бъде прочетена на площада на Храма на Света София, а след това обяви друго.

Днес по-късно Ердоган излиза с друга провокативна информация и то с намеци, че тази мюсюлманска молитва (откъс от корана) и текстът за падането на Константинопол от османците на 29 май 1453 г. – националният празник на Турция – ще станат факт или в Храма на Света София, или около него.

Това са поредните неадекватни и изключително провокативни действия на турската политическа класа към християнския свят.

Утре Ердоган ще иска да направи поредното шоу и гавра с християнските светини, което е провокация срещу християнския свят и Майката Църква Вселенската Патриаршия.

Важно е да се отбележи, че от Стейт Департмънт предупредиха Ердоган за последствия, ако той осъществи своята идея за мюсюлманска молитва в Храма на Света София.

Дали зад цялата тази провокация стои Москва, предстои да се разбере…

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal