Нова провокация от Ердоган: Утре ще бъде прочетен текстът на падането на Константинопол и ще има молитви в Света София | VIDEO

Автор: Йордан Георгиев

Утре ще бъде прочетен текстът на падането на Константинопол и ще има молитва в Света София. Ще изживеем радостта на завладяването от нашия народ заедно с тези планирани изяви. Почитаме ветераните, мъчениците и нашите герои, особено Фатих Султан Мехмет Хан“, заяви турският президент Реджем Тайип Ердоган.

Турският президент не изясни точно къде ще бъде мюсюлманската молитва в Храма на Света София или в нейното дворно пространство? И в двата случая, това е сериозна провокация към милиони християни по света.

Припомняме, че днес по-рано ръководителят на дирекцията по вероизповедни въпроси на Турция (Дианет) г-н Али Ербас заяви, че промяня мястото на официалната мюсюлманска молитва от площада пред Величествения Храм на Света София в джамията на Султан Ахмет в следващите седмици или по-късно.

Самият Али Ербас на 27 май 2020 г. заяви, че иска мюсюлманската молитва да бъде прочетена на площада на Храма на Света София, а след това обяви друго.

Днес по-късно Ердоган излиза с друга провокативна информация и то с намеци, че тази мюсюлманска молитва (откъс от корана) и текстът за падането на Константинопол от османците на 29 май 1453 г. – националният празник на Турция – ще станат факт или в Храма на Света София, или около него.

Това са поредните неадекватни и изключително провокативни действия на турската политическа класа към християнския свят.

Утре Ердоган ще иска да направи поредното шоу и гавра с християнските светини, което е провокация срещу християнския свят и Майката Църква Вселенската Патриаршия.

Важно е да се отбележи, че от Стейт Департмънт предупредиха Ердоган за последствия, ако той осъществи своята идея за мюсюлманска молитва в Храма на Света София.

Дали зад цялата тази провокация стои Москва, предстои да се разбере…

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎