Нова провокация на турците с призив за молитва на площада пред Света София във връзка с годишнина от падането на Константинопол

Автор: Йордан Георгиев

На 29 май 1453 г. Константинопол пада в ръцете на османците. Тази дата е официален празник в Турция. Всяка година около или на тази дата турците създават предпоставка за провокация от различно естество. Джамиите ще отворят отново за вярващите мюсюлмани след затварянето им поради пандемията от коронавирус. Във връзка с това турците отново се опитват да провокират и с отварянето на Света София като „джамия“ с цел провокация срещу Християнския свят.

Дирекцията по вероизповеданията (Дианет) на Турция организира първата молитва след затварянето на джамиите заради коронавируса вдругиден на площада между Величествения Патриаршески Свещен Храм на Света София Божия (Премъдрост Божия) и синята джамия в Константинопол (Истанбул).

Според информацията на news247, ръководителят на Дирекцията по вероизповедните въпроси на Турция г-н Али Ербас е заявил в интернет мрежата, че „дошло е времето да осъществим завладяването на тези джамии (има предвид православните храмове превърнати в джамии – Бел. прев.) на 29 май, която дата е символ на завоюването им“. На молитвата ще присъства самият Ербас, за да се обърне, както е заявил „към всички мюсюлмани“ със своята проповед.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal