Наложиха аргос на Схиигумена-агент Сергий (Романов)

Превод: Соня Димитрова

На 27 май 2020 г. Митрополитът на Екатеринбургска Епархия (Московска Патриаршия) лиши Схиигумен Сергий (Романов) от правото му да носи нагръден Кръст. Сгиигумен Сергий е изповедникът при Среднеуралския Монастир, който прокле хората, които затвориха Храмовете по време на пандемията от коронавирус, а също така уличи ръководството на Руската Федерация, че «служи на сатаната».

«Във връзка с публичното изказване на Схиигумен Сергий (Романов), който наруши указа на управляващия Епископ № 32 от 27 април 2020 г., споменатият клирик от днес е аргосан и е лишен от правото да носи нагръден Кръст» – съобщава пресслужбата на Митрополията.

Дейността на Схиигумена ще бъдат разгледана от епархийски съд.

В публикуваното обръщение на Екатеринбургския и Верхотурски Митрополит Кирил към Схиигумена се казва, че той не може да приема за изповед, да напуска територията на мъжкия Монастир на Свети Йоан Богослов без писмена благословия, да извършва монашеско пострижение, да възлага върху себе нагръден Кръст и да приема Причастие. «Аз неведнъж водих с Вас пастирски поверителни разговори лице в лице и в присъствието на други хора относно съдържанието на Вашите публични проповеди и изказвания. Вие ми дадохте обещание да се поправите, но нарушихте дадената ми клетва» – се казва в обръщението.

В мрежата широко се разпространява видеозапис на изказване на Схиигумен Сергий (Романов), в който той нарича пандемията от коронавирус мит и призовава за неподчинение към църковното ръководство и властите. Освен всичко друго, «старецът» прокле хората, които затвориха Храмовете по време на пандемията, и предупреди за създаването на «електронен лагер на сатаната».

Схиигумен Сергий има репутацията на «изповедник на царебожниците», сред духовните му чеда има редица влиятелни медийни лица и служители на сигурността в Русия.

Източник: Credo.Press

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal