Монах от Монастир на РПЦ в Хмелницка област почина от COVID-19. Монастирът е поставен под карантина

Превод: Соня Димитрова

От Хмелницката областна държавна администрация съобщиха, че PCR-тестът на починалия Монах от Монастира «Рождество Богородично» на РПЦвУ в Хородище е дал положителен резултат. Заразяването му с коронавирус SARS-CoV-2 бе потвърдено посмъртно.

Това съобщи РIСУ с позоваване на Shepetivka.com.

Хмелницкият областен лабораторен център към Министерството на здравеопазването на Украйна е установил, че мъжът се разболял на 7 май 2020 г., а на 12 май температурата му рязко се повишила до 41 градуса, затова била извикана линейка. Първоначално са искали да го закарат в инфекциозната болница в Хмелницки, защото въпреки че състоянието на пациента не е било критично, все пак е било сериозно. В Шепетивската централна районна болница пациентът е трябвало да получи спешна помощ и изкуствена вентилация на белите дробове, но час и половина след хоспитализацията той умира.

Владимир Мазаев, началник на Шепетивския междурегионалния отдел на Държавното управление на Хмелницкият областен лабораторен център към МЗ на Украйна, съобщи, че са предприети всички мерки за дезинфекция на помещенията и местата, където е живял потенциалният болен.

Определен е кръгът на контактните лица. Открити са общо 48 от тях, сега те са в самоизолация. От всички са взети проби за PCR-тест. Сред контактните лица са служителите на «Бърза помощ», медицинските работници на отделението по инфекциозни заболявания, както и 20 души, които живеят постоянно в Монастира.

Тъй като диагнозата на починалия монах бе потвърдена, Монастирът в Хородишче ще бъде затворен за посещения.

Източник: Духовний Фронт України

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal