Начало » Разни » COVID-19 » Молдовският премиер отговори на заплахите на Руската Църква в Молдова

Молдовският премиер отговори на заплахите на Руската Църква в Молдова

Автор: Doxologia INFONEWS

Молдовският премиер отговори на заплахите и предупрежденията на Руската Църква в Молдова.

Забраната за отслужване на богослужения на закрито в Храмовете в Молдова ще продължи да действа, докато епидемиологичната обстановка е сложна“ – това заяви премиерът на Молдова Йон Кику в отговор на заплахите на безбожническия и комунистическо-ченгеджийски Синод на Руската Църква в Молдова.

Тази епидемиологична криза ни напомня колко е важно да се възстанови образователната система в страната. Такива предупреждения не биха се появили в едно просветено общество. Господи, прости ми.“ – написа премиерът по отношение на християно-талибанските предупреждения на РПЦвМ за „опасността“ от Бил Гейтс, 5G технологията и от предстоящата ваксинация срещу коронавирус.

Прости ми, Господи, и ме избави от греховете ми. Дай ми разум и сили да реагирам мъдро и спокойно на такива неща. Нека бъдем милостиви и да проявяваме разбиране. Призовавам гражданите на Молдова да се молят за благоразумието и здравето на членовете на Синода на РПЦвМ.“ – завършва министър-председателят Йон Кику.

Припомняме, че на 20 май 2020 г. Руска Църква в Молдова заплаши премиера на Молдова Йон Кику, че ще спре да се моли за него и да го споменава в Храмовете, ако държавата не разреши обичайното отслужване на богослуженията вътре в Храмовете.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal