Митрополитът на Трики и Стаги Хрисостом заедно с клирици и вярващи дариха кръв

Превод: Йордан Георгиев

Като част от усилията за облекчаване на човешката болка, Свещената Митрополия на Трики и Стаги организира два пъти годишно в сътрудничество с Главната болница на Трикала кампания за кръводаряване.

За пореден път клир и народ показаха единомислие за страдащия наш ближен. Те посетиха Духовния център на Свещения Храм на Свети Атанасий в кв. Бара на Трикала, където сутринта на 27 май 2020 г. се състоя първото за тази година установено като традиция кръводаряване с благословията на Високопреосвещения Митрополит на Трики и Стаги г-н Хрисостом.

И този път много жители на град Трикала, освен своята кръв дариха и своята любов.

Най-добрият пример беше даден от самия Пастиреначалник.

Негово Високопреосвещенство беше от тези, които се погрижиха да дарят своята кръв. Той не е от тези, които говорят само на думи, а е от Йерарсите на действията.

Кръвната банка е още едно от важните усилия на поместната Епархийска Църква, която има за цел да подкрепя нашите болни братя в трудните за тях времена и моменти.

Тези, които не са могли да дойдат на 27 май 2020 г. да дарят кръв могат да отидат в болницата на Трикала в Кръвопреливния център и да дарят своята кръв. Ако пожелаят могат да отбележат, че дарената кръв е за Кръвната банка на Митрополията на Трики и Стаги.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Τρίκκης καὶ Σταγῶν

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal