Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Гърция » Митрополитът на Неа Йония г-н Гавриил: Повече Божествени Литургии, за да могат вярващите да бъдат разпределяни на по-малки групи в храмовете | AUDIO

Митрополитът на Неа Йония г-н Гавриил: Повече Божествени Литургии, за да могат вярващите да бъдат разпределяни на по-малки групи в храмовете | AUDIO

Превод: Йордан Георгиев
Днес на 06 май 2020 г., по радио Real FM 97,8 в предаването на Акис Павлопулос и Манос Нифлис, Високопреосвещеният Митрополит на Неа Йония, Филаделфия, Ираклион и Халкидона г-н Гавриил говори за отварянето на храмовете за вярващите, стриктното прилагане на мерките, за Божествените Литургии и за Божественото Причащение.
«След една уникална Пасха, с Божията помощ се връщаме към нормалността… Църквата се приспособи към този момент, колкото е възможно повече, така че да се опази голямото благо, което е здравето, човешкото здраве. Ще приемем и ще последваме всички извънредни мерки, изисквани въз основа на Националната организация за обществено здраве (ΕΟΔΥ), така че да могат да се приспособят и нашите вярващи в църквите (храмовете)», отбеляза Високопреосвещеният Митрополит.

След това Митрополитът на Неа Йония припомни, «Църквата си сътрудничеше с Гръцката Държава и взе уникални решения, като всъщност изпразни себе си. Тя стигна твърде далеч, което беше трудно и мъчително».
Митрополит Гавриил добави също, че между мерките, които ще бъдат приети за храмовете, ще бъдат приети и други мерки като отслужването на повече Божествени Литургии, така че в неделя да могат да присъстват всички вярващи, но разпределени на по-малки групи съгласно изискванията за отстояние, за да няма струпване на много хора на едно място, което е нежелателно.
По отношение на Божествената Евхаристия, Митрополит Гавриил отбеляза: «Църквата винаги призовава хората да дойдат и да приемат Тялото и Кръвта на нашия Господ. Това не е нещо, за което се задължава всеки вярващ, за да бъде в храма.  Който вярва ще дойде и ще се причасти, който не вярва и чувства някакво съмнение, добре ще бъде този човек да не пристъпва към причастяване. Църквата никой не принуждава».
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal