Митрополитът на Галия г-н Емануил: Храмовете във Франция ще бъдат отворени за вярващите от началото на месец юни, освен ако не произлезе нещо непредвидено


Превод: Йордан Георгиев

На 10 май 2020 г. Високопреосвещеният Митрополит на Галия г-н Емануил отслужи Божествената Литургия за Неделя на разслабения в Свещения Митрополитски храм на Свети Стефан в Париж при затворени врата.
Храмовете в цялата страна остават затворени съгласно държавната заповед. Ако всичко е наред, от началото на месец юни ще се позволи съучастието на вярващия народ в Божествената Литургия под строги хигиенни условия, които Правителството на Франция ще изясни. Свещената Митрополия на Галия ще уведоми вярващите за точната дата.
Между хигиенните условия се предвиждат и задължителната употреба на защитна маска за вярващите и отстояние два (2) метра между тях. Освен това, в храмовете на Свещената Митрополия на Галия ще има специално обозначение на стасидите (седалки, столове), на които няма да е позволено да седят вярващите. В Митрополитския Свещен Храм на Свети Стефан почти 3/4 от столовете са изключени за сядане, като вярващите ще могат да застанат прави в пронаоса и предверието на Храма, спазвайки подобаващото отстояние.

 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎