Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Патриаршия на Александрия » Митрополитът на Бурунди и Руанда е под карантина в своето село, където се занимава със земеделие

Митрополитът на Бурунди и Руанда е под карантина в своето село, където се занимава със земеделие

Автор: Doxologia INFONEWS
От 22 март 2020 г. Митрополитът на Бурунди и Руанда г-н Инокентий (Александрийска Патриаршия) е поставен под карантина след като е му е направен тест за коронавирус COVID-19. Изчакват се резултатите от теста. За това съобщава Ορθοδοξία News Agency.
Архиереят в момента е в своето село в Уганда, където се занимава със земеделие, за да изхранва себе си и своите съселяни.
По Благодатта Божия, не сме останали гладни, имаме достатъчно храна. Моето паство в Бурунди и Руанда, обаче, ми липсва“ – казва Митрополит Инокентий.
И(кога) отдадеш на гладния душата си и нахраниш душата на страдалеца, тогава твоята светлина ще изгрее в тъмнината, и мракът ти ще бъде като пладне“ (Исаия 58:10)
Ние продължаваме да се молим за да се избавим от положението на пандемията, но и за да се върне Високопреосвещеният Митрополит г-н Инокентий при своето паство. Също така се молим на Възкръсналия Господ Иисус Христос за всички онези, които са поразени от коронавируса да ги излекува“, заявиха от християнската община на Уганда.
Поради въведените изключително строги и радикални мерки от Правителството на Уганда във връзка с пандемията от коронавирус, много хора са останали без препитание. Христос Воскресе! Воистину Воскресе!
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal