Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Костромският Митрополит Терапонт призова поклонниците да се въздържат от посещение в Нерехтския Монастир в Костромска област

Костромският Митрополит Терапонт призова поклонниците да се въздържат от посещение в Нерехтския Монастир в Костромска област

Автор: Doxologia INFONEWS

Костромският и Нерехтски Митрополит г-н Терапонт (Московска Патриаршия) се обърна към поклонниците с молба да не идват на посещение в Троицко-Нерехтския женски Монастир за предстоящия празник на Свети Пахомий Нерехтски на 29 май 2020 г., за да не се допусне разпространяване на коронавирус.

От пресслужбата на Костромска област заявиха пред Интерфакс, че посещенията за празника в Монастира ще бъдат строго ограничени.

Ако този вирус навлезе в Монастира, то в действителност всички Монахини ще се разболеят. Монастирите в Костромска област са затворени за поклонници с благословението на Митрополита. Засега няма заболели в Монастирите в областта. Иначе в Монастирите и в Храмовете са предприети всички мерки за санитарна безопасност“ – заяви Митрополит Терапонт.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal