КИЕВ: През последното денонощие има над 50 заразени, в Лаврата отново пламна огнище на коронавирус

Превод: Соня Димитрова
Броят на жителите на Киев, при които е диагностициран коронавирус, през последните 24 часа се е увеличил с 68 души, трима лекари са се разболели, 17 от случаите са в Киево-Печерската Лавра.
Източник:кметът на Киев Виталий Кличко съобщи това по време на онлайн пресконференция.
Пряка реч:«Новините днес не са много оптимистични. Броят на киевляните, при които през последното денонощие лабораторно бе потвърдена диагноза коронавирус, се е увеличил с още 68. Трима от тях са лекари. Към днешна дата в столицата са потвърдени 1651 случая на COVID-19. И така, сред заболелите: 21 жени на възраст от 23 до 76 години и момиче на четири години. И 45 мъже на възраст от 19 до 76 години и момче на 5 години. 17 от случаите, потвърдени през изминалото денонощие, са в Киево-Печерската Лавра».
Детайли:Най-много случаи на заболяването, от установените през последното денонощие, са в Печерски район – 23, и в Дарницки район – 17. 24 пациенти са хоспитализирани в столичните болници. Останалите се лекуват в самоизолация, под наблюдението на лекарите.
За последните 24 часа в Киев са оздравели 8 души. Общо 99 киевляни пребориха коронавируса.
Кличко отбеляза, че в момента общо 205 души (включително пет деца) се лекуват от коронавирус в столичните болници, като 35 от тях са в тежко състояние. Трима са на белодробна вентилация. В болниците има и 67 киевляни с подозрение за коронавирус. Сред тях – 8 деца. Кметът за пореден път призова хората да не пренебрегват правилата и собствената си безопасност.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal