Киевският Митрополит Епифаний поздрави Върховния Архиепископ на УГКЦ Святослав Шевчук за 50-ия му рожден ден

Превод: Соня Димитрова
До Негово Блаженство Святослав,
Върховен Архиепископ Киево-Халицки,
Глава и Отец на Украинската
Гръко-Католическа църква
Ваше Блаженство! Христос Воскресе!
С чувство на братска любов и радост във Възкръсналия Христос, изразявам искрените си поздравления по случай Вашата годишнина – 50 години от Вашето рождение!
Бог има план за всеки от нас, Той ни призовава към битието и ни надарява с таланти, за да можем да ги използваме за добро, да преумножим дадените ни дарби и като завършим пътя на земния си живот, да влезем в блажената вечност в единство със Създателя.
Възрастта, която сте достигнали днес, има съществена особеност, защото едновременно е изпълнена с постиженията от ученето и работата, духовния и житейския опит, но в същото време – запазва пълнотата на силата и активната енергия. Искрено Ви желая по-нататъшно ползотворно служене за славата на Бог и доброто на хората, успех в добрите планове, крепко здраве, сила и вдъхновение. Надявам се, че развитието на добри взаимоотношения между православните и украинските гръко-католици, за което Вие полагате значителни усилия, ще продължи да служи за доброто на Христовата Църква и на целия украински народ. Многая лета, Ваша Блаженство!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal