Киево-Печерската Лавра се затваря под строга карантина: Ново огнище на коронавирус

Превод: Соня Димитрова
Министърът на здравеопазването Максим Степанов съобщи за локално усилване на карантината в Киево-Печерската Лавра заради новото огнище на коронавирусна инфекция. Там бяха регистрирани 17 нови болни.
«Ако говорим за Киево-Печерската Лавра, днес там имаме 17 нови случая на коронавирусна болест. Това са все хора, които са били в контакт с пациентите, които се разболяха преди две-три седмици» – каза министърът на брифинг на 7 май.
Според него те са били на самоизолация и сега, след излизането им от самоизолация, са им били направени PCR тестове и при 17 души резултатът е бил положителен, съответно при тях е бил потвърден COVID-19, съобщава Суспільне.Новини.
«Какво ще правим по-нататък? Органите на местната власт и ние вече имаме опит в това, разполагаме със съответните правомощия да усилим карантинните мерки, да установим съответния санитарен контрол локално на територията на определена институция. В този случай всичко това ще бъде установено на територията на резервата с решение на съответните органи на местната власт» – каза Степанов.
Той подчерта, че местните власти ще получат съответното становище от санитарния лекар на Киев. Всички алгоритми, които трябва да бъдат изпълнени, вече са разработени, така че столичните власти просто трябва да вземат съответното решение.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal