Йеромонах от Московската Патриаршия е арестуван за педофилия. Коментар на Doxologia INFONEWS

Автор: Doxologia INFONEWS
Съдът в Оренбургска област, Русия, арестува за два месеца 40-годишният Йеромонах Климент Кораблев (Московска Патриаршия), който е обвинен в извършване на редица престъпления от сексуален характер срещу трима непълнолетни. Това съобщи за Урал. МБХ медиа Анжелика Линкова, старши помощник на ръководителя на Следствения комитет в Оренбургска област.
Йеромонахът е от село Заглядино, Асекеевски район, Оренбургска област, Русия.
Разследващите не разкриха по кой член от Наказателния кодекс е повдигнато обвинение срещу Йеромонаха. Известно е само, че той не се е признал за виновен и отказва да дава показания.
На уебсайта на Бузулукска Митрополия (Московска Патриаршия) е публикувано съобщение, че на Йеромонах Климент му е забранено да служи от 02 май 2020 г. докато тече разследването, както и до пълното изясняване на обстоятелствата около случилото се.
От Doxologia INFONEWS питаме: защо на този Йеромонах, който е обвинен в педофилия, му е забранено да служи, а на онези московски клирици, които проповядват буквално ереси, извършват какви ли не канонични престъпления, вкл. има такива, които се занимават с контрабанда на цигари, с наркотици, ходят по жени и т.н., не са понесли абсолютно никакви наказания? Да не би този Йеромонах да е по-удобен, за да покажат от Москва, че уж преследват всички нарушители на закона? Лицемерие! Ние не оневиняваме руския Йеромонах, но законите и Свещените Канони трябва да важат за всички, вкл. и за Московският агент-Патриарх Кирил Гундяев, който е известен с какви ли не несвойствени за неговия сан неща! Най-малко, неговото кагебистко ченгеджийско минало.
Същото нещо се случва и в Православната Църква в България: някакви разбесняли попове неотдавна тормозеха Монаси заради това, че били хомосексуалисти. На тези попове им пречеха слабостите на Монасите. Защо ли!? Защото те самите са хомосексуалисти и се страхуват да не би някой да ги разкрие. Просто се прикриват зад своите презвитери/съпруги. Използват съпругите си, за да прикриват своята мъжка любов, а горките жени едва ли подозират за това лицемерие – през деня по жени, през нощта по тъмно – по мъже. Та същите попове в раса унижиха достойнствата на въпросните български Монаси, като след това, някои от тях от притеснение починаха. Монасите-ангели бяха аргосани, а пред агресивните попове Българската Патриаршия си затвори очите. Гнусно лицемерие и жалка несправедливост! Петно, което дълго ще носи Българската Църква.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal