Заупокойна Литургия и четирийсетдневен парастас за блаженопочиналия от коронавирус Валевски Епископ Милутин | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS
В Храма на Възкресение Христово, откъдето починалият от коронавирус Валевски Епископ Милутин е служил и ръководил духовните си чеда в продължение на четиринадесет години и от чийто амвон той е давал мъдри поучения беше отслужена Заупокойна Божествена Литургия. Епископ Милутин, беше първият Епископ на обновената Епархия на Валево. На 08 май се навършват четиридесет дена от неговата кончина.
Заупокойната Литургия беше отслужена от Архимандрит Михаило (Бикович), най-старшият монах от Монастира Йованя, в  съслужение със свещеници и духовници от няколко епархии. Парастасът (панихида; помен) на Епископ Милутин беше отслужен от Негово Преосвещенство Бачкият Епископ г-н д-р Ириней Булович в съслужение с неговия Викарий Мохачкият Епископ  г-н  Исихий и свещеници от няколко епархии.  Епископ Ириней Булович сподели силната си братска любов в Христа Господа към блаженопочившия Епископ Милутин. «Тази любов ме доведе във Валево днес, като пратеник на Негово Светейшество Сръбския патриарх г-н г-н Ириней», заяви Епископ Ириней Булович.
Бачкият Епископ Ириней  припомни думите на Свети Иустин Попович, че възкресението е «единствената надежда и утеха за всичките ни гробове». След това, той каза, че «днес освен скръбта поради временната раздяла, ние чувстваме радостта от Възкресението. Смъртта е последният враг на човека и Христос дойде на света, за да унищожи смъртта чрез Възкресение и да обнови цялото Си творение. Всички ние един ден ще бъдем там, където Епископ Милутин блажено спи. Единственото, което е важно е това, че „всички сме от дясната страна“, като верни слуги, влизаме в радостта на нашия Господар», посочи Епископ Ириней Булович – известен агент на ФСБ и руските геополитически интереси на Западните Балкани в църковен план.
На снимката: Бачки Епископ Ириней Булович
Припомняме, че на 22 март 2020 г. Валевският Епископ Милутин беше приет в болница със съмнение за коронавирус, поради тежкото му състояние и съпътстващите му симптоми. На 24 март 2020 г. резултатът от PCR теста беше положителен за коронавирус. Той се е заразил с коронавирус в храма по време на богослужението или от съслужещите с него клирици, или от някой вярващ в Храма. Никъде и никога не беше посочено, че той се е заразил след като се е причастил с Тялото и Кръвта Христови, както публично излъга, на 09 април 2020 г. Ловчанският Митрополит русофил и агент на комунистическите служби г-н Гавриил на брифинга, по време на който се подмазваше на Бойко Борисов и богохулстваше. Според, г-н Гавриил така се е говорило за Епископ Милутин, че „се е заравил от Божественото Причащение“, което не е вярно. Разсъждения в тази посока никога не е имало. Той се е заразил, защото е имал контакт с клирици и вярващи.
Валевският Епископ Милутин 8 дена след своята хоспитализация и след битката, която водеше с коронавируса се престави в Господа призори на 30 март 2020г. на 71-годишна възраст. Вместо да си вземат поука от всичко това, все още има висши клирици от Сръбската Църква, които са готови да жертват живота на своите събратя и на вярващия народ, за да угодят на своите фанатични и еретически виждания по отношение на сляпата вяра, без познания и любов към Бога, която имат видно от техните изказвания и постъпки. Никой няма нужда от такава вяра, която може да бъде причина да убие ближните до нас, вместо да запази техния живот. И дяволът вярва, а той желае винаги да наврежда на човека… чрез повлияни от него човеци.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal