Едно е Боговдъхновеност, друго е… демонично обсебване

Автор: Архимандрит Романос Анастасиадис
Превод: Йордан Георгиев
«През 1990 г. докато е бил представител на Партията на Зелените е посетил жена медиум, която му е казала, че е поставен на земята с една цел и ще започне да получава съобщения от света на духовете. Тези събития го докараха до там, че да заяви през следващата година, че бил „Син на Божество“…»
За горното между другото, се информирахме от Wikipedia за известния британски конспиратор (автор на конспиративни теории – Бел. прев.) и  бивш футболист Дейвид Айк. Неговите видео клипове (на английски с гръцки субтитри, а на български вижте подобно видео за 5G мрежата също от демонично обсебения Дейвид Айк – Бел. прев.) за несъществуващия коронавирус и за световната конспирация с 5G мрежата, която уж… предизвиква заболявания и смърт, приписвани на Covid-19, са станали… „евангелието“ на привържениците на безумните теории…
Не е неразбираемо, как кресливите глупости (безумия) могат да се възприемат за истина от протестантския Запад, след като еретическото дуалистично богословие на протестантизма и пуританизма въплъщава и гледа с добро око на такива паралогистични (с погрешен извод – Бел. прев.) концепции и теории…
Обаче като Православен Клирик отказвам да приема, още повече да ги (конспиративните теории – Бел. прев.) обсъждам, че Православни Християни, Клирици и миряни, пряко или косвено, директно или задкулисно възпроизвеждат тези еретически виждания на човека за света (космотеория – Бел. прев.). За съжаление, тези неща ги видяхме и в публичните изяви на някои Епископи в Гърция… (Митрополитът на Керкира г-н Нектарий, Митрополитът на Китира г-н Серафим и донякъде Митрополитът на Пирея г-н Серафим, а в Кипър всеизвестният Митрополит на Морфу г-н Неофит – Бел. прев.)*.Пък да не говоря за подобните ужасии от Света Гора, които в последно време видяха светлина в публичното пространство, идващи от изключително уважавани Старци (Геронди), които обаче, в този случай, вредят на себе си, на Света Гора и на нашата Вяра като цяло.
Всички тези (Старци), за съжаление, се движат извън  Православното Богословие и Еклисиология. А те трябва да разберат това и да дойдат на себе си, за да не повлекат наивния и лековерния народец към тази пропаст, но и да не се оправдават с Бог за разпространението на една заблуда, която извира от демонично обладаните (обсебените) „теле-евангелисти“ и други пропагандисти от Запада.

* За съжаление, такива безумия се чуват също и от устата на някои клирици и вярващи (православни талибани) в БПЦ – Бел. прев.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal