Доналд Тръмп към щатските власти: Отворете храмовете незабавно, защото имаме нужда от повече молитви | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев

Американският президент г-н Доналд Тръмп вчера вечерта на 22 май 2020 г. (американско време) излезе пред медиите, за да съобщи своето кратко по съдържание послание към губернаторите на отделните щати, заявявайки, че «местата за религиозна почит формират нашето общество и обединяват народа».

Той призова щатските власти да пристъпят незабавно към отваряне на храмовете за религиозна почит, тъй като според него предоставят «съществени служби», както и определени губернатори да поправят своята грешка, след като позволили да бъдат отворени магазини за напитки и клиники за аборти, но не и храмовете за религиозна почит.

«Лидерите на религиозните общности ще гарантират, че събирането на хората в храма ще е безопасно», заяви Тръмп. «Познавам ги добре. Те обичат своето паство и не искат нищо лошо да се случи с техните хора, но и на никой друг», допълни американският президент.

«За милиони американци молитвата е една съществена част от техния живот», подчерта Доналд Тръмп. Накрая призова всички губернатори да отворят църквите и другите места за религиозна почит тази събота и неделя, иначе ще ги избягва, ако не го сторят. Накрая заяви, че «в Америка се нуждаем от повече молитви, а не от по-малко».

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal