Начало » Разни » COVID-19 » Г-н Явор Дачков, подстрижете косата си и тръгнете гол из улиците, щом маските Ви правят роб… | Що за безумие?

Г-н Явор Дачков, подстрижете косата си и тръгнете гол из улиците, щом маските Ви правят роб… | Що за безумие?

Автор: Doxologia INFONEWS
В последно време четем различни глупости в интернет пространството по отношение носенето на предпазните маски в периода на пандемията от коронавирус. Една от тези глупости е на известния на всички нас със своите болна русофилия, болшевизъм – облечен в Православие и еретически възгледи московски агент и пропагандист г-н Явор Дачков не спира да се изявява, изливайки поредната си порция обиди към човека, хули към Бога и всяване на паника и страх у хората, които носят маски, въвличайки ги в поредните конспиративни теории, като дава за пример тоталитарните комунистически режими. Примерът не е случаен. Уж се дава като сравнение с нещо лошо, но в същото време се възхвалява и издига в култ, че е нещо по-добро от сегашното положение, при което хората са задължени да носят просто едни маски за известен период, с цел да предпазят не себе си, а околните, ако случайно те са заразени с коронавирус. Ето какво пише Дачков:
„Маската е едновременно намордник и деперсонализация. Да накараш хората сами да си го слагат в името на живота е постижение, което беше невъзможно дори за тоталитарната държава. Какви ли чудеса не правят свободния пазар и интернета.
Пред очите ни се извършва най-голямото безкръвно подчинение на масите в историята на човечеството чрез най-изпитаното оръжие – страхът. По-точно казано на маските.
Новото е, че страхът този път идва от внушението, че цъкащата бомба на коронавируса е във всеки един човек. Парализираща мощ. Много по-мощна от ядрената бомба на идеологическия враг или огромния метеорит, който се носи към земята, или глупостите на Грета Тунберг и зелените обсесии.
Страхът от вируса е екзистенциален и парализира личността. Маската е само финалния акорд на този процес. Просопон. Скъсване с онтологията. Белег на опустошението.
Впрочем всичко това е описано от писателите фантасти и големите антиутописти от миналия век. Били са прозорливи, но изглежда, че сме ги чели само за забавление“, според информация на lentata.com.
Ясно е за всички, че една маска няма как да предпази на 100% един човек. Това е известно. Няма спор. Заразата е непозната и учените се опитват да бъдат полезни на останалата част от човечеството по някакъв начин. Ние няма как да знаем кой е болен, кой е носител на заразата, макар да няма симптоми, дали дадено лице има редица други заболявания, дали има слаба имунна система и пр. Това е превантивна мярка, която кара един здравомислещ и разсъждаващ човек да се замисли защо трябва да я носи, каква е причината, да го накара поне малко да бъде по-отговорен поне към другите, ако не желае към себе си и т.н.
Само забележете, че г-н Дачков се вдъхновява от писателите фантасти… Между другото такива фантасмагори като него ги има и в расо – такива, които в своите проповеди дават за пример някой фантастичен роман, говорят за рицари и всичко това го обличат в богословска проповед с някой друг прикачен цитат от Светото Писание. Nomina sunt odiosa… Няма да споменаваме имена, защото са неприятни… Бог ги знае, а и те сами се разобличават, за да ги разберем и ние. Нека да го кажем по народному „кафа сиктир/сикме (kafamı sikme /кафамъ сикме/ – на книжовен турски език)  от такива пишман богослови“. Според г-н Дачков те са били прозорливи и се оказва, че сме ги чели само за забавление. Разбира се, че ще ги четем за забавление и не бива да възприемаме това, което пишат за истина, защото по-голямата част от тяхната тематика богословски погледнато е еретическа. Нима ние трябва да възприемем богохулството за нещо нормално? Да считаме, че има други творци, вместо ЕДИН ТВОРЕЦ СВЕТАТА ТРОИЦА (3 в 1 и 1 в 3 – загадка за богослови)?
Нека да си припомним нещо интересно за г-н Явор Дачков, който миналата година публично в предаването „Вяра и общество“ се изповяда публично пред всички нас, че „той като богослов се е изградил въз основа на богословието на руските богослови от 20 век“. Извинявайте, но повечето руски богослови от 20 век са еретици или пишат еретически трактовки. Читавите руски богослови са били изгонени от болшевишка Русия или убити от комунистите, по-общо казано.
И как е възможно това да го каже един богослов!? Нима ние  не трябва да се изграждаме богословски въз основа на Светото Писание, на Свещеното Предание, на Творенията на Светите Отци, на техния доказан опит? А къде отиде вековният опит на Светата Църква? Такъв човек не може да бъде наречен богослов, а русослов в образователно отношение.
Видно от размислите му явно руските богослови доста са му повлияли! Оказва се, че писателите фантасти също са оказали влияние върху неговия мироглед. Фантастиката трябва да бъде за забавление и разтоварване. Ако тя се възприема сериозно и става част от мирогледа на един човек, то този човек има сериозен психо-пневматологичен проблем и трябва едновременно да потърси психиатрична помощ от добър психиатър и духовна помощ от добър духовник.
Как можеш да даваш за пример фантастичните разкази и да ги поставяш за основа, върху която да изкажеш някаква богословска мисъл по отношение на носенето на маски! Отделно, тук се използва неправилно понятието „деперсонализация“ от г-н Дачков. Радваме се, че той се опитва да използва понятия от гръцки и латински произход, макар и не на място, за да създаде впечатление, че е изказал някаква гениална мисъл на високо ниво. Не, това се нарича тюрлю-гювеч, казано на ниско, но разбираемо ниво.
Бог е Всемогъщ (Битие 17:1), г-н Дачков! Не знаем дали сте запознати с това! Той може да види нашето лице (просопон) и през маската! Защо поставяте ограничения на Бог? Защо си мислите, че за Него това ще бъде пречка? Защо си мислите, че и за нас ще бъде пречка? Ние отговорните граждани, които за вас сме роби, нямаме проблем с носенето на маска, стига да предпазим здравето на околните! И това Божие изпитание, ще трябва да претърпим.
Изказването Ви е богохулно и цинично! Вие и хората като Вас, които от сутрин до вечер се чудите дали сме в поредната конспирация и измама, дали идват последните времена (макар да сме още от времето на Свети Йоан Златоуст в тях), смятате, че пандемията от коронавирус е предвестие на антихриста и пр. глупости. За пари или слава такива хора като с вашето мислене бихте хвърлили милиони хора в лапите на телесната смърт, богословствайки лукаво, казвайки, че маските са ненужни, че това е измама, че искат да ни поробят и пр. Какво невежество и богохулно излияние…?
Тогава Иисус казваше на повярвалите в Него иудеи: ако вие пребъдете в словото Ми, наистина сте Мои ученици, и ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни“ (Йоан 8:31-32).
Има хора, които вярват в Бога, защото харесват Неговите Притчи, слова и намират смирение в Неговите думи. Но те не били вярващи в точния смисъл на тази дума. Защото Господ казал на повярвалите иудеи „ако вие пребъдвате в словото Ми“. С тези думи показва, че макар те да са повярвали, това било повърхностно и затова нямало да останат във вярата. И изобличавайки ги в това, показва, че Бог познава техните сърца. За Бог няма никакви пречки, за да разбере кой какъв е, г-н Дачков. Тъй като мнимите ученици на Господа отпаднали, затова Той казва на тези, които повярвали сега: „Макар че те отпаднаха, но ако вие пребъдете в словото Ми и във вярата, то ще познаете истината, т.е. Господ Иисус Христос, защото „Аз съм истината“ (Йоан 14:6). А който познае Истината, няма как да бъде роб! Казано е, ако познаем Господа, Който е истинен, то „истината ще ни направи свободни“, т.е. Бог ще ни освободи от греховете. Защото, който вярва в Този, Който взима върху Си греха на света, той без съмнение е свободен от грехове. Както на невярващите казал: „В греха си ще умрете“ (Йоан 8:21), така на тези, които пребъдват във вярата, обещава свобода от греховете, защото законните жертви и поръсвания (празните слова, че мислим за хората, че сме много набожни и всякаква външна показност), не освобождават от греховете, а духовната и истинска жертва чрез вярата и познанието освобождава от греховете нас, които вече не сме роби, а ставаме синове Божии.
Като синове Божии и вярващи в Него православни Християни не бива да се притесняваме от едни маски и да правим драма и комедия с тях!
Нима не вярвате в Бог, та се чувствате роб, г-н Дачков? Един вярващ в Бога Християнин, дори и в тъмница да бъде, дори окован, той пак ще се чувства свободен, защото Истината го прави свободен, а не една маска или какъвто и да е предмет или материя.
Истинската свобода е в Христа Иисуса и ние трябва да се стремим към тази свобода, която Той ни дава: „Стойте твърдо в свободата, която Христос ни дарува, и не се подлагайте пак под робско иго“ (Гал. 5:1).
Божият Син ни освободи, давайки откуп за нас. Да стоим твърдо в свободата, означава да не се разколебаем във вярата към Бога.
Личността на един човек не се губи от това дали ще носи маска, или не! Не прилича на човек, който се самоопределя като богослов да има такова крайно светско мислене, обусловено от конспиративни и болшевишки теории!
Какво се оказва, че творението поставя ограничения на Твореца, мислейки се за творец. Това ни напомня нещо… И едно творение в ангелска форма искаше да стане творец, заемайки мястото на Твореца, накрая падна от високо, защото се възгордя и завидя.
И ето нещо интересно и провокативно, но дълбоко смислено: И дяволът е отличен „богослов“, с разликата, че при него всичко е на ръба на истината, но никога не е ИСТИНАТА! И така неговите осъзнати и неосъзнати почитатели и роби използват част от Светото Писание, уж обяснявайки нещо дълбоко богословски като всъщност използват част от него с лукава цел, за да придадат истинност на своята теза, но тази теза е на ръба на истината, но никога не може да бъде ИСТИНАТА!
Този, който говори, че се всявало страх, самият той всява страх и кара хората да изпаднат в хаос и недисциплинираност. А кой е господарят на хаоса и неспазването на правилата, каноните, нормите, законите? – Дяволът. Бог е таксис, а дяволът е хаос!
И в този ред на мисли призоваваме г-н Явор Дачков, за да не се чувства „роб“ и да не загуби своята личност, да си подстриже косата и да се разхожда гол из улиците, за да не изпадне в деперсонализация!
Но не се притеснявайте, г-н Дачков, Бог не само вижда вашето сърце, но вижда дори и гънките на вашия мозък, знаейки, че той може да роди само такива бисери на богохулството.
За онтологията ни идва в повече, за това я оставаме без коментар, тъй като ще трябва да се изпише цяла монография по въпроса.
Опитът за богословстване на московския агент и пропагандатор на болшевишки идеологии, облечени в „Православие“ – Явор Дачков, в крайна сметка, се оказа съзнателно или несъзнателно богохулстване и проповядване на ерес.
За употребата на Грета Тунберг в неговата богохулна мисъл
Все пак лицето Дачков се опитва да манипулира, използвайки една лъжа примесена с капка истина, за да „хване око“, както казват старите хора. Персоната на Грета Тунберг е всеизвестна в целия свят. Малцина считат, че това момиче е психично здраво. Мнозинството с право смятат, че тя е меко казано с психическа девиация, т.е. мръднала, откачалка, която използва една прекрасна екологична кауза, за да подхранва своите лудости и да претъпи болката от емоционалните последици от нейното не чак толкова щастливо детство.
По отношение на некоректната употреба на понятието деперсонализация или по-точно на психическото заболяване деперсонализация
Деперсонализация е състояние, в което често хората могат да видят себе си отстрани, все едно не са те, а това е някой друг, да видят ръцете и краката си с нереалистични размери, да мислят, че техните мисли са на някой друг, не техни и т.н. Когато става дума за деперсонализация, то няма нищо по-страшно от чувството за отделяне от своя здрав разум и тяло. Чувството, че си страничен наблюдател на самия себе си винаги е плашещо. Често това се оприличава на живеене по време на сън. Дереализация в комбинация с деперсонализация води до усещането за нереалност. Тези усещания особено често се срещат при различните типове тревожни разстройства, панически атаки, клинична депресия и разстройство на съня. Някои лекарства, както и някои наркотици могат да доведат до такива усещания, а също прекалено дълго будуване, или прекаляване със седене и работа в затворено помещение пред компютър, алкохол, антихистаминови препарати, невролептици, успокоителни, бензодиазепини, кофеин, халюциногени, индометацин, ЛСД, марихуана и други психотропни вещества.
Когато човек е на възраст до 15–16 години, може да се появи деперсонализация за кратък период от време в живота, но това не означава, че трябва да бъде диагностициран с психически проблем. Може да възникне при възрастни след дълги периоди на емоционален стрес.
Деперсонализацията се диагностицира за психическо заболяване, когато стане често и обичайно явление. Ако се диагностицира, задължително трябва да се потърси лечение. Този проблем често не се забелязва веднага.
Симптоми
Хората, които имат този проблем, споделят, че им е трудно да опишат симптомите. Обикновено усещат, че не са себе си. Някои от най-типичните симптоми на деперсонализация, които споделят, са:
  • Загуба на чувствителност в някои части на тялото;
  • Виждане на себе си, сякаш са във филм;
  • Чувство, че емоциите не са техни;
  • Всичко, което се случва, е извън тялото им;
  • Чувство, че са нереални и въображаеми;
  • Изпитват телесни усещания извън техните тела;
Г-н Явор Дачков, обидихте милиони хора по света, включително лекари, които носят маски с цел някаква степен на предпазване от разпространението на коронавирус. За Вас милионите хора по света са психично болни, тъй като страдат от психическото заболяване деперсонализация, но само в понятийно отношение, тъй като неправилно сте употребили това понятие. С други думи, неправилно сте диагностицирали проблема с маските. Една погрешна диагноза може да убие пациента. Ех, г-н Дачков, с Вашата погрешна диагноза и внушения накарахте малцината Ваши почитатели събратя по русофилия и болшевизъм, вкл. и клирици да се усъмнят във всичко, което е реалност около нас (пандемия от коронавирус), мислейки си, че това е някакъв грандиозен план срещу нас и някаква измама.
Добре! Живейте си в този ваш конспиративен план! Само, молим ви, не разпространявайте такива глупости, защото по този начин призовавате хората да бъдат безотговорни и да не се интересуват от здравето и живота на своя ближен, превръщайки ги в убийци – съзнателни или несъзнателни!
Пази Боже, от такива хора!
 „… А който претърпи докрай, той ще бъде спасен“ (Матей 24:13)
Господ намалява бъдещия страх, като разкрива предстоящите бедствия – завистта, враждите, омразата, съблазните, безразличието към живота и здравето на ближния, съблазните, лъжепророците и много други, които ще са предходници на антихриста и ще съблазнят мнозина до такава степен, че ще ги склонят към всякакви беззакония. Поради умножаването на беззаконията и коварството на антихриста хората толкова ще заприличат на зверове, че няма да запазят никаква любов към най-близките, а какво да говорим за другите ближни и ще се предават помежду си.  Но онзи, който устои докрай, търпеливо претърпи всичко и не отстъпи пред напора на злото, ще се спаси, като изкусен в битката воин.
Разбира се, ние не сме пророци и не изпадаме в крайности, но в случая всички ние трябва да изтърпим това изпитание; трябва с молитва, с мир в душата, с любов към ближния, със спокойствие на духа, с трезвеност на ума и с вяра в Бог да не изпадаме в паника, да не се поддаваме на такива внушения и конспиративни теории. Нека имаме търпение! Бог никога няма да ни изостави! Но това не означава, че трябва да стоим с кръстени ръце и да чакаме! От нас се искат простички, но трудни за изпълнение поради нашата гордост неща – молитва, смирение, търпение, трезвеност на ума и любов към ближния.
Слава Богу за всичко! Амин!
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal