В Русия считат, че Богородица прикрива техните престъпления

Превод: Соня Димитрова
В Главния храм на Въоръжените сили на Руската Федерация ще има «икона» на Богородица, която покрива с омофора си руските военни, както и хулигани, които държат плакати с надпис «Крим е наш». Краищата на «иконата» са в цветовете на «колорадска» лентичка.
Нима това не е богохулство? Наистина ли в Русия вярват, че Богородица ще прикрие престъпленията на руската армия? Нима в Русия считат, че анексията на Крим, убийствата в Източна Украйна и други международни престъпления, извършени от Руската Федерация начело с  Путин, са богоугодни дела?
Разбира се, Богородица не може да прикрива престъпниците и главорезите. Тази «икона» не може да се нарече по друг начин освен богохулство, защото поставянето на икона на Путин, Шойгу и армията на Руската Федерация вече е върхът на цинизма.
Протодяконът на Московската Патриаршия Андрей Кураевпо този повод се изказа така: «Но на посетителите на това капище ще им разказват разни басни, все едно са истина, и в крайна сметка това ще стане «канон». Всъщност именно така след столетия измислиха и приказката за Сергей Радонежски, който уж благословил армията на Дмитрий Донски за Куликовската битка (и московско-византийските йерарси, които са били повече от лоялни към хановете на Ордата, започнали сами да се изобразяват на иконите като «освободители»)».
Както вече писахме, в храма ще виси портрет на дядото на Путин, както и на Сталин. Също така заради носталгията по съветското минало и атеизма в Главния военен храм на Руската Федерация вече има витражи с комунистическа символика.
На споменатата «икона» руските военни от 144-и стрелкови полк на 49-та Гвардейска артилерийска дивизия са изобразени с американски медали и немски трофейни каски. Според ветерана от тази дивизия В.В. Войцехович в първите дни след Победата ръководството на полка решило да направи проверка. И тъй като не е имало достатъчно съветски каски за всички руски военни, защото те просто ги изхвърлили по-рано, тъй като на фронта почти не ги използвали, затова ръководството на полка им заповядало да си сложат немски каски.
Руски военни с немски каски

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal