В Ривненска област пет религиозни общности пререгистрираха уставите си и вече са в Православната Църква в Украйна

Превод: Соня Димитрова
В Ривненска област пет религиозни общности, които са били в Руската Църква в Украйна, пререгистрираха своите устави и преминаха към Православната църква в Украйна (ПЦУ).
Това показва разпореждането на председателя на Ривненската областна държавна администрация Виталий Ковал от 7 май тази година. По-конкретно е регистрирана редакцията на устава на Религиозната общност на енорията «Света Троица» на Ривненската епархия на Православната Църква в Украйна в село Посахва,  Хошчански район, Ривненска област. Също така е пререгистриран уставът на Религиозната общност на енорията «Свети Михаил» на Ривненската епархия на Православната Църква в Украйна в село Мала Мошчаница, Здолбунивски район, Ривненска област.
Освен това са регистрирани уставите на Религиозната общност на енорията «Св. Борис и Глеб» на Ривненската епархия на Православната Църква в Украйна в село Коблин, Млинивски район, Ривненска област, Религиозната общност на енорията «Свето Възнесение» на Ривненската епархия на Православната Църква в Украйна град Радивилив и Религиозната общност на енорията «Св. Николай» на Ривненската епархия на Православната Църква в Украйна в с. Хородок, Ривненски район, Ривненска област.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal