В Полтава прикрепиха герба на РФ на камбанария на църква на РПЦвУ | Духовната окупация на Украйна набира скорост

Превод: Соня Димитрова

Забелязаха герба на Руската Федерация, който преди не е бил там, върху камбанарията на женския Монастир «Въздвижение на Светия Кръст Господен» на Московската Патриаршия в Полтавска област.

Хибридното нашествие на «руския свят» е придружено от използването на манипулативни технологии, насочени към изкривяване на фактите, значенията и символите. В исторически и културен смисъл тези изкривявания водят до вандализъм, съобщава Релігія в Україні.

Великолепната камбанария, която може да се гледа безкрайно, е осквернена от съвременната емблема с две глави на «братската» Руска федерация. Много «духовно и подходящо» особено по време на Руско-украинската война.

Монастирът се намира близо до Полтава в селото от градски тип Червоний шлях и на по-старите снимки може да се види, че камбанарията е била без руския герб.

Между другото възниква въпросът: какво става тук? Дали това е чудо или е «дело на ръце човешки»? Дали самата камбанария се е «обновила по чудо» или са й «помогнали» местните «фенове на руския свят»?

Библията казва: «По плодовете им ще ги познаете» (Матей 7:16). Полтавската Епархия на РПЦвУ ясно демонстрира отношението си към историческото и културно наследство, създадено от ръцете на много поколения украинци. Това е отношение към паметта на нашите предци. Каквото е уважението към паметниците на украинската култура, приблизително такова е и уважението към народа, които ги е създал, и към неговата земна Родина.

Храмовата архитектура се използва за поставянето на «външна реклама» на путинизма. А какво може по-добре да потвърди политическата неангажираност на организацията от публичното поставяне на символите на вражеската държава? Още повече по време на война?

Демонстрацията на най-новата (2000 г.) хералдика на Руската Федерация върху църквите показва солидарността на Йерархията на РПЦвУ с действията (включително и военните) на руската страна.

Източник: Духовний Фронт України


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ