Начало » Новини » Вярващият народ от Патра подпомогна Свещената Митрополия на Кананга (Александрийска Патриаршия)

Вярващият народ от Патра подпомогна Свещената Митрополия на Кананга (Александрийска Патриаршия)

Превод: Йордан Георгиев

По един трогателен начин вярващият народ на Патра се отзова на усилията за подпомагане на мисионерското дело в Централна Африка и по-конкретно на Свещената Митрополия на Кананга (Александрийска Патриаршия), където Високопреосвещеният Митрополит на Кананга, Ипертим и Екзарх на Екваториална Африка г-н Теодосий служи с мисионерска ревност. Той бивш клирик на Свещената Митрополия на Патра преди заминаването му за Африка и преди ръкополагането му от Негово Блаженство Папа и Патриарх на Александрия и на цяла Африка г-н г-н Теодор II.

За тази цел по препоръка и с благословията на Високопреосвещения Митрополит на Патра г-н Хрисостом Мисионерското (Свещеноапостолското – Бел. прев.) Сдружение „Свети Йоан Златоуст от Патра“ събра 22 тона стоки, които са необходими за мисията в Кананга (църковни принадлежности, стоки от първа необходимост за тамошния народ, който живее под прага на бедността и др.). Всички тези стоки бяха натоварени в контейнери и в присъствието на Високопреосвещения Митрополит на Патра г-н Хрисостом, на председателя на Мисионерското Сдружение г-н Евстатий Малакис и на членовете на Управителния Съвет, както и на други благочестиви християни, приятели на Мисията, за да бъдат изпратени към далечната Мисионерска Митрополия на Кананга.

Негово Високопреосвещенство изказа своите топлосърдечни благодарности и похвала към председателя на Сдружението г-н Евстатий Малакис, но и към членовете на Сдружението, както се казва също и на Свещения клир и вярващия народ на Патра за този принос на любовта към нашите африкански братя.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Πατρῶν

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal