Начало » Новини » Светът » Вълнуващи моменти от днешната Божествена Литургия в селото на Вселенския Патриарх Свети Теодоровци на остров Имврос

Вълнуващи моменти от днешната Божествена Литургия в селото на Вселенския Патриарх Свети Теодоровци на остров Имврос

Автор: Йордан Георгиев

Днес на 31 май 2020 г. , на Неделя на Светите 318 Отци от Първия Вселенски събор, Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Имврос и Тенедос г-н Кирил отслужи Божествена Литургия в родното село на Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей Свети Теодоровци (Свети Теодор Тирон и Свети Теодор Стратилат), както ни известява ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ.

На 09 март 2020 г. Светият и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия на свое заседание избра за нов Митрополит на Имврос и Тенедос Преосвещеният Еритрейски Епископ Кирил Сикис, а досегашният Митрополит на Имврос г-н Кирил Драгунис беше избран за Митрополит на Мосхонисия.

Заради новите строги мерки около пандемията от коронавирус интонизирането на новия Митрополит не беше тържествено. В началото на месец април той встъпи в изпълнение на своите архипастирски задължения в неговия диоцез – остров Имврос и остров Тенедос (дн. Турция).

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal