Възнесение Господне в Православната Църква в Украйна 2020

Автор: Doxologia INFONEWS

На празника – Свето Възнесение Господне – на 28 май 2020 г. Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний отслужи Божествена Литургия в Златовърхия Монастир на Свети Архангел Михаил в Киев.

С Митрополит Епифаний съслужиха Вишгородският Архиепископ Агапит, всечестните братя на Монастира и поканеното духовенство.

След като прочете Литургийното Евангелие, Предстоятелят на Православната Църква в Украйна се помоли с молитвата за прекратяване на опустошителния коронавирус.

На днешната дата се навършват 20 години от обновлението на този Катедрален Храм, след неговото взривяване преди години. Тогава разрушителите си мислеха, че както унищожиха този Храм, така ще унищожат Църквата Христова и вярата в Бога. Те приличаха на онези убийци, които смятаха, че са победили Христа. Но както Христос възкръсна от мъртвите и победи смъртта, така и Неговата Църква, която беше преследвана и измъчвана, тя беше възкресена и възстановена. И както мъртвите възкръснаха, така и Неговият Храм, марак и разрушен, преди 20 години, като подарък за украинския народ по случай 2000-годишнината от Рождество Христово, се въздигна отново във величие и красота.“ – каза накрая в словото си Киевският Митрополит Епифаний.

Източник: Православна Церква України

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal