Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Архимандрит Амвросий (Юрасов) почина от коронавирус COVID-19

Архимандрит Амвросий (Юрасов) почина от коронавирус COVID-19

Превод: Соня Димитрова
На 7 май 2020 г., на 82-годишна възраст известният проповедник, основателят и духовният наставник на Въведенския женски Монастир в Иваново (Московска Патриаршия) Архимандрит Амвросий (Юрасов) се престави в Господа. За това съобщава страницата на Въведенския Монастир.
Сутринта на 7 май отецът прие Причастие и бе отведен в реанимацията, където след 2 часа той се спомина.
Засега не е възможно да осъзнаем мащаба на загубата, за нас свещеникът не беше просто основател и духовник, но и най-близък и роден човек. Последното видео, което той изпрати от болницата, беше за благодарността към Господа. И ние – Игуменията, свещенослужителите, сестрите, енориашите и духовните чеда – благодарим на Господа, че ни даде възможност да се срещнем и да живеем редом до такъв  (сега можем открито да говорим) специален човек, надарен с много таланти от Господа, и най-важното –  с любов към ближния. Господи, приеми в Царската Обител нашия скъп отец! Молим Светиите да се молят за новопреставения Архимандрит Амвросий. Христос Воскресе!“ – споделят от Монастира.
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal