Архиепископът на Америка г-н Елпидофор публикува трогателен пост за Църквата и празника на майката в социалните мрежи

На снимката: Архиепископ Елпидофор целува ръката на майка си преди неговата интронизация в Архиепископската Катедрала на Света Троица в Ню Йорк на 22 юни 2019 г.
Превод: Йордан Георгиев
Архиепископът на Америка г-н Елпидофор публикува в социалните мрежи един трогателен пост, почитайки деня на майката, отбелязвайки ролята, която е изиграла за неговото служение собствената му майка, както тази на Майката Църква.
По-конкретно:
«Започнах моето служение с благословията на моята майка. С любящата грижа на Майката Църква ще го продължа», написа в социалните мрежи Високопреосвещеният Архиепископ на Америка г-н Елпидофор (Американска Архиепископия, Вселенска Патриаршия).
Денят на майката в Гърция, в Украйна и в по-голямата част от държавите по света, както и в почти всички държави от ЕС се празнува във втората неделя на месец май. Тази година той беше на 10 май 2020 г. на Неделя на разслабения, а през 2021 г. на 09 май. Крайно време е и в България да се празнува във втората неделя на месец май.  В Гърция денят на майката се празнува като религиозен празник на 25 март, когато е Свето Благовещение и като международен ден на майката във втората неделя на месец май.
Международният ден на жената на 08 март се чества като ден на майката основно в повечето бивши комунистически страни като Русия, България, Сърбия, Албания, Армения, Азербайджан, Беларус, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, всички останали бивши съветски републики без Грузия и Украйна, както и в Афганистан, Виетнам, Буркина Фасо, Бурунди и Лаос. Забележете България сред каква група страни се намира!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal