Начало » Разни » COVID-19 » Анонимни дарители преведоха пари за заплати за два месеца на московските свещеници от Руската Църква

Анонимни дарители преведоха пари за заплати за два месеца на московските свещеници от Руската Църква

Превод: Соня Димитрова

Дарители, които пожелаха да останат анонимни, преведоха пари за заплатите на клириците и за други нужди на столичните Митрополии на Московската Патриаршия, чието финансово положение се влоши по време на затварянето на Храмовете заради епидемията.

«В условията на епидемичната ситуация в Москва, която доведе до спиране на посещенията на московските Храмове от енориашите и до значително намаляване на даренията за нуждите на енории, подвория и Монастири, Негово Светейшество Патриарх Московски и на цяла Русия г-н г-н Кирил се обърна към паството си с молба да се окаже материална подкрепа на енориите. Тази молба на Предстоятеля на Руската Православна Църква бе чута» – съобщи пресслужбата на Патриарха на 26 май 2020 г.

С благословението на Предстоятеля, Московската Патриаршия скоро ще разпредели пожертваните средства на московските енории и подвория, за да помогне за изплащането на заплатите на духовенството за два месеца. Средствата ще бъдат насочени и към столичните Монастири, в чиито клир има свещенослужители, които не са Монаси.

Освен това, от дарената сума към енориите ще бъде изпратена помощ за свещениците с непълнолетни деца.

Източник: Credo.Press

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal