Анонимни дарители преведоха пари за заплати за два месеца на московските свещеници от Руската Църква

Превод: Соня Димитрова

Дарители, които пожелаха да останат анонимни, преведоха пари за заплатите на клириците и за други нужди на столичните Митрополии на Московската Патриаршия, чието финансово положение се влоши по време на затварянето на Храмовете заради епидемията.

«В условията на епидемичната ситуация в Москва, която доведе до спиране на посещенията на московските Храмове от енориашите и до значително намаляване на даренията за нуждите на енории, подвория и Монастири, Негово Светейшество Патриарх Московски и на цяла Русия г-н г-н Кирил се обърна към паството си с молба да се окаже материална подкрепа на енориите. Тази молба на Предстоятеля на Руската Православна Църква бе чута» – съобщи пресслужбата на Патриарха на 26 май 2020 г.

С благословението на Предстоятеля, Московската Патриаршия скоро ще разпредели пожертваните средства на московските енории и подвория, за да помогне за изплащането на заплатите на духовенството за два месеца. Средствата ще бъдат насочени и към столичните Монастири, в чиито клир има свещенослужители, които не са Монаси.

Освен това, от дарената сума към енориите ще бъде изпратена помощ за свещениците с непълнолетни деца.

Източник: Credo.Press

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal