Начало » Новини » Светът » Американската Архиепископия създава Фонд за подкрепа COVID-19 * Greek Orthodox Archdiocese of America announces COVID-19 Relief Fund|VIDEO

Американската Архиепископия създава Фонд за подкрепа COVID-19 * Greek Orthodox Archdiocese of America announces COVID-19 Relief Fund|VIDEO

 
Превод: Йордан Георгиев

Архиепископията на Америка (Вселенска Патриаршия) обяви създаването на „Фонд за подкрепа Covid-19 на Гръцката Православна Архиепископия на Америка“, който ще представлява основно звено в усилията на Архиепископията за подкрепа на всички жители на Америка (САЩ), които са засегнати от текущата заразна пандемия. Ще има еднократна помощ до $ 2500, които ще са на разположение на всички, които изпитват специални финансови затруднения заради Covid-19.
 
Архиепископът на Америка г-н Елпидофор като обяви  създаването на този специален фонд коментира:

Христос Воскресе!

 
В този труден момент, вярваме че имаме отговорност да предложим, освен духовна подкрепа и молитва, също и икономическа подкрепа за всички онези хора, които изпитват непредвидени финансови затруднения.
 
Към този момент, имаме възможност да предоставим до $ 500 000, но призовавам всички, да помогнем на нашата Църква, като укрепим фонда с още $ 500 000. За съжаление, очакваме последиците от заразната пандемия, че ще продължат поне до края на годината. Мисията ни е всекидневно да помагаме на всички хора като ще сме благодарни на всички, които ще подкрепят финансово нашата мисия“.
 
Архиепископ Елпидофор определи Преосвещения Мидийски Епископ г-н Апостол като председател на Комисията за контрол и одобрение на молбите за помощ.
 
Всички, които изпитват специални финансови затруднения като резултат от заразната пандемия Covid-19 и се нуждаят от неотложна помощ като разходи за наем, заем, за вода, за ток, за храна, за отглеждане на деца, за медицинска грижа, за погребение или за какъвто и да е ежедневен разход, могат да подадат молба, изпращайки заявление до Фонда за подкрепа Covid-19 чрез страницата на Американската Архиепископия https://www.goarch.org/covid19relief.
 
Всички, които биха искали да подпомогнат с някаква сума фонда за подкрепа могат да посетят специалната страница www.goarch.org/covid19/donate.
 
YouTube:
 
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal