Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Патриаршия на Александрия » Александрийският Патриарх изпрати послание за съпричастност към Египетския Президент относно бомбения атентат в Северен Синай

Александрийският Патриарх изпрати послание за съпричастност към Египетския Президент относно бомбения атентат в Северен Синай

Превод:Йордан Георгиев
Александрийският Патриарх г-н г-н Теодор II изрази своята подкрепа за Президента на Египет г-н ген. Абдел Фатах Ел (Ас)-Сиси и народа на Египет за бомбената атака в района на Северен Синай на 30 април.
Десетина египетски войници загинаха или бяха ранени в четвъртък при бомбената атака срещу военен джип в южната част на град Бир Ел Абд в провинция Северен Синай, заяви представител на Въоръжените сили на Египет.

Терористичната организация „Ислямска държава“ е поела отговорност за терористичния акт.
Египетските власти от 2013 г. се опитват да се справят с останалите терористични клетки на п-ов Синай. Терористичните актове с всяка година намаляват своя интензитет и честота, което говори, че Египет се справя отлично с изчистването на такива фанатици мюсюлмани (терористи), които на религиозна основа и заради пари са готови да убиват всички, които не са съгласни с тяхната мракобесна идеология.
На п-ов Синай се намира и Монастирът Света Екатерина (Йерусалимска Патриаршия), който сериозно се охранява от египетски военни, които не допускат терористични елементи в централната и южната част на полуострова.
Египет е силен със своето ръководство, армия и народ и ще продължи да работи за стабилността и сигурността на целия регион. Тероризмът няма да може да постигне своите цели“, заяви Предстоятелят на Александрийската Патриаршия.
Отправяме нашите молитви към Бога за онези войници, които са станали мъченици за своята Родина, в района на Бир Ел Абд, в Северен Синай там, където  са посрещнали коварната терористична операция“, завърши Александрийският Патриарх, поднасяйки своите сърдечни съболезнования към Президента на Египет Ел-Сиси, на семействата на жертвите и на египетския народ.
Източник: Pieria News
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal