Австралийска Архиепископия: Мелойският Епископ г-н Емилиян посети Монастира на Честния Кръст Господен в планината Мангров, Нов Южен Уелс

Превод: Йордан Георгиев
На 10 май 2020 г. в Неделя след Пасха на разслабения, Протосингелът на Свещената Архиепископия на Австралия, който е един от шестимата Викарни Епископи на Австралийския Архиепископ г-н Макарий, Преосвещеният Мелойски Епископ г-н Емилиян посети Свещената Обител на Честния Кръст Господен в Планината  Мангров в щата Нов Южен Уелс.
Става въпрос за първото му посещение като Архиерей в конкретния Монастир, по времето на което, той отслужи Божествена Литургия за Неделя на разслабения, а след това се той беше разведен из всички места на Обителта. Особен интерес предизвика информирането му от монахините от Монастирското Сестринство относно строителните работи, които се извършват в Католикона (главният храм в монастира – Бел. прев.), който е в процес на ремонт.
След края на неговата разходка из Монастира, Негово Преосвещенство г-н Емилиян и придружаващите го клирици обсъдиха подробно с монахините всички въпроси, които се отнасят до развитието и напредъка на Свещената Обител на Честния Кръст Господен.
Планината Мангров, Нов Южен Уелс | Името на планината идва от наименованието на вечнозелените гори – мангри или мангрови гори.
Източник: Creta Live News

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal