Εννιάμηνο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου Β’

Συμπληρώθηκαν σήμερα εννέα μήνες από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου του Β΄.

Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβ. Ποιμενάρχης και διάδοχός του, Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος ο Γ΄, ετέλεσε, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Τοπικής Εκκλησίας Αρχιμ. π. Γεράσιμο και άλλους εκπροσώπους του Εφημεριακού Κλήρου του νησιού, Αρχιερατικό Μνημόσυνο και τρισάγιο επί του μνήματος του αοιδίμου Ιεράρχου, το οποίο βρίσκεται πίσω από το Άγιο Βήμα του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Μυρίνης.

Στο πέρας της δεήσεως υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης τονίζοντας την σημαντικότητα της προσευχής, απηύθυνε λόγους επαινετικούς σε όσους τίμησαν τη μνήμη του κεκοιμη-μένου Ιεράρχου, ο οποίος αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια κοντά τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, μοιραζόμενος τις χαρές και τις λύπες του λαοῦ, αναλώνοντας τον εαυτό του υπέρ της κατά Θεόν οικοδομής του Ποιμνίου του.

Να σημειωθεί ότι ο κεκοιμημένος Μητροπολίτης Ιερόθεος (κατά κόσμον Αντώνιος Γαρύφαλλος) είχε γεννηθεί στην Άνδρο το 1934 και ενθρονίστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Λήμνου το 1988.

Εποίμανε την ακριτική Ι. Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου επί τριάκοντα και ένα έτη, κοιμηθείς την 26η Αυγούστου 2019.

Πηγή: Ρομφαία


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎