Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Четирима духовници от Московската Патриаршия са с инфекция на коронавирус, други четирима са под съмнение

Четирима духовници от Московската Патриаршия са с инфекция на коронавирус, други четирима са под съмнение


Превод: Александър Иванов

На 06 април 2020 г. се потвърди инфекцията с коронавирус на четвъртия духовник от Московската Патриаршия – дякон Дмитрий Сазонов, който служи в Храма на Иконата на Божията Майка „Утоли моя печали“ в окръг Марино, в югоизточната част на Москва. За това съобщава Интерфакс, позовавайки се на работната група при Московския Патриарх, която координира действията на църковните институции в условията на разпространението на инфекцията коронавирус.

Предишният ден, инфекция с коронавирус е потвърдена и за друг духовник от същия храм – йерей Николай Рижков. Инфектирани бяха и йерей Виктор Волков от Храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в Крилатское, Москва, свещеник Георги Дехтярев, и.д. предстоятел на Храм „Възнесение Господне на Гороховое поле.

Същевременно четирима духовници от Храм „Рождество Богородично“ в Крилатское в момента се тестват за наличие на коронавирус инфекция, тъй като по-рано са се проявили симпоми при тях. Това са протойерей Георги Бреев, йерей Дмитрий Карпов, дякон Алексей Сапронов и протойерей Сергий Тишкун.

Напомняме, че онези, които са контактували с посочените свещенослужители, трябва да бъдат внимателни към здравето си и да се самоизолират“ – допълва работната група при Московския Патриарх.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal