Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Челябинският Митрополит Григорий и негови свещеници са хоспитализирани с подозрение за коронавирус COVID-19

Челябинският Митрополит Григорий и негови свещеници са хоспитализирани с подозрение за коронавирус COVID-19


Автор: Doxologia INFONEWS

Информираме ви, че Челябинският и Миаски Митрополит Григорий (Петров – Бел. ред.) на 26 април 2020 г. беше хоспитализиран със симптоми на пневмония и в момента е под карантина до неговото диагностициране. Състоянието на Архиерея е добро. Тестът му за коронавирус е направен на 27 април.“ – това съобщи на 27 април 2020 г. пресслужбата на Челябинска Митрополия (Московска Патриаршия).

Същевременно, достоверен източник на Интерфакссподеля, че заедно с Митрополит Григорий (Петров) още около дузина клирици от Свято-Симеоновския Катедрален Храм в Челябинск са хоспитализирани с подозрение за коронавирус.

Тестуваха се духовници, които бяха на богослужение в пасхалната нощ. Вече са потвърдени положителните проби на 10 от тях, както и на техни роднини.“ – казва източникът на агенцията.

От агенция Znak припомнят, че в нощта на Пасха и след това през деня Православната Църква в Челябинска област не спази препоръките на здравните власти: в храмовете се освещаваха великденски питки и яйца, енориашите присъстваха в храмовете на богослуженията, като само в града Челябинск присъстващите миряни бяха около 2 хил. души.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal