Укрпоща безплатно ще доставя на вярващите осветени козунаци за Великден


Превод: Соня Димитрова

От понеделник следващата седмица, 13 април, Укрпоща ще започне да доставя безплатно по домовете на украинците предварително поръчаните осветени козунаци.

Това съобщи в своя Telegram-каналминистърът на инфраструктурата Владислав Криклий.

Според него до 12 април включително можете да поръчате безплатна доставка на великденския хляб на сайт на Укрпоща или чрез контакт-център 0 800 300 545.

Пощальоните и куриерите ще донасят козунаците до домовете от 13 до 17 април в зависимост от датата на поръчката и населеното място.

Криклий разказа, че с освещаването на козунаци се занимават Православната църква на Украйна и Греко-Католическата Църква.

«Имах честта да се обърна към предстоятелите на Православната църква на Украйна Блажения Митрополит Епифаний и на Греко-Католическата Църква Блажения Святослав за благословия и освещаване на великденските козунацик за всички украинци, които се придържат към карантината и които ще проведат Великден вкъщи», – написа Криклий.

Предстоятелят на ПЦУ Епифаний се споразумя с президента на Украйна Володимир Зеленский, че заради карантината богослуженията в седмицата преди Великден и на самия Великден ще се провеждат дистанционно, чрез излъчване.

През тази година Украйна празнува Великден на 19 април.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal